am o mare rugaminte cine ma ploate lamuri:in momentul de fata sunt in concediu crestere copil pana in luna ianuarie 2013 si din cauza situatiei financiare din familie(sotul nu-si gaseste servici) am decis sa caut eu ceva de lucru si am gasit.intrebarea mea este:ce posibilitate exista de a pastra si prenatalul si de a lucra intr-o firma,ce fel de contract imi poate face patronul care ma accepta? multumiri
1. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor spune:
Art.16
...
(2) Dreptul la indemnizatiile prevazute la art.2 alin.(1), respectiv la art.5 si art.9 alin.(5) si (6) se suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care:
...
i) beneficiarul realizeaza venituri supuse impozitului si copilul nu a implinit varsta de un an, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap;
...
2. Din cele de mai sus reise ca daca ati optat pentru CCC pana la 2 ani puteti sa obtineti venituri din salariu dupa ce copilul implineste 1 an, fara sa vi se suspende indemnizatia pentru CCC.
3. Nu ar fi rau sa intrebati si la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala, cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC.