avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lamuriri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lamuriri

As dori sa stiu daca se poate face angajare in locul unei persoane care a fost trecuta in somaj individual si nu somaj colectiv. Dupa cat timp se poate face angajarea altei persona pe acest loc ? multumesc.
Cel mai recent răspuns: ayda9988 , utilizator 18:54, 10 Ianuarie 2012
Da, se poate face o angajare in locul unei persoane concediate individual ..insa nu imediat, intrucat desfiinţarea locului de muncă nu se întemeiază pe o cauză reală şi serioasă, ci este fictivă, intrucat concedierea este urmată, la scurt timp, de înfiinţarea postului si angajarea unei alte persoane pe acelasi post ...

In principiu, se merge pe ideea ca o noua angajre se poate face dupa ce expira termenul de contestare a deciziei de concediere ...

Asta e cea mai mare aberatie pe care am auzit-o. Pai daca vrei sa-i faci rau unei persoane, sa o dai afara, si persoana respectiva fie nu are resursele necesare fie nu are motivatie suficienta nu contesata decizia, poti angaja pe altcineva dupa aproximativ 30 de zile?Pai unde mai gasesti dreptatea in tara asta, frate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere contract de munca cu drept de somaj Daniela Camelia Nicolae Daniela Camelia Nicolae daca inchid un contract de munca cu desfiintarea postului si respectivul desi are dreptul nu isi ia somaj cat timp nu mai pot angaja pe acel post o alta ... (vezi toată discuția)
Angajare noua dupa conedierea unui salariat isobelbella isobelbella in cat timp se poate face o angajare pe acelasi post dupa intrarea in somaj a unui angajat? (vezi toată discuția)
Concediere individuala art 65 anymaryh anymaryh Buna seara! Va rog sa-mi spuneti in cazul unei concedieri individuale art 65 alin 1, dupa cat timp poate fi angajata o alta persoana pe acelasi post? ... (vezi toată discuția)