avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... asigurare sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

asigurare sanatate

daca am contract de munca de doua ore si nu mai am alt venit ma pot inscrie la un medic de familie sa beneficiez si eu de facilitati privind asig de sanatate?
Cel mai recent răspuns: vioricaf , utilizator 20:55, 10 Ianuarie 2012
Potrivit art. 7 din OUG nr. 158/2005 actualizata "Stagiul minim de cotizare pentru acordarea drepturilor prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a)-d) este de o lună realizată în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical." de asemenea potrivit art. 1 din acelasi act normativ "(1) Persoanele asigurate pentru concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate în sistemul de asigurări sociale de sănătate, denumite în continuare asiguraţi, au dreptul, în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţă, pe perioada în care au domiciliul sau reşedinţa pe teritoriul României, la concedii medicale şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate, dacă: A. desfăşoară activităţi pe bază de contract individual de muncă sau în baza raportului de serviciu, precum şi orice alte activităţi dependente;" legea nu contine derogari in ceea ce priveste durata timpului de munca prevazuta in contractul individual de munca.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical iuliangoga iuliangoga Sunt angajat cu mai multe c.i.m cu timp partial si detin si un pfa . In cazul acesta ,ca pfa, pot incheia un contract de asigurare cu casa de sanatate pentru ... (vezi toată discuția)
Plata concediului medical de la doi angajatori lemontee lemontee Buna ziua, am urmatoarea problema, urmeaza sa-mi iau concediu prenatal, si am contract pe 2 societati. Doamna de la salarizare imi spune canu crede ca ma ... (vezi toată discuția)
Concediu de sarcina si lauzie pentru angajata cu doua contracte de munca denisepanescu denisepanescu Am o angajata insarcinata. Are contract din 29.07.2011, cu norma de munca de 4 ore/zi. Pana cand va naste aprox. luna mai 2012, nu va avea cele 12 luni de ... (vezi toată discuția)