avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... munca in gospodarie la partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

munca in gospodarie la partaj

As dori sa stiu daca sotul meu nu m-a lasat sa muncesc el aducand toti banii in casa eu pot cere ca la partaj sa imi fie calculata o cota parte din valoarea bunurilor dobandite in timpul casatoriei ? Pot cere o suma de bani fostului si pentru alte servicii ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters234722 , utilizator 19:57, 10 Ianuarie 2012
Munca in gospodarie (menaj, ingrijirea copiilor, s.a.m.d) se ia in calcul in procesul de partaj.
In principiu aveti dreptul la o cota de 50% din bunurile comune.
Daca sotul doreste o cota majorata va trebui sa faca dovezi in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divort: stabilirea cotelor de proprietate cuvenite sotilor dupa veniturile si portul in munca al acestora lelia20052006 lelia20052006 Sunt divortata din aprilie 2006.In urma divortului am ramas cu cei 2 copii rezultati in urma casatoriei(de 18 ani,eleva clasa aXII-a si 12 ani, eleva clasa a ... (vezi toată discuția)
Partaj stvlasceanu stvlasceanu Buna ziua ! Intr-un proces de partaj se tine cont de veniturile celor 2 soti astfel incat sa se poata evidentia aportul fiecaruia la dobandirea bunurilor din ... (vezi toată discuția)
Partajarea bunurilor comune Alexey94 Alexey94 Parintii mei sunt divortat de 1 an. Tatal meu intentioneaza sa deschida dosarul de partaj.El spune ca in cadrul procesului de partaj mai mult din 50% din ... (vezi toată discuția)