avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partajarea bunurilor comune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partajarea bunurilor comune

Parintii mei sunt divortat de 1 an. Tatal meu intentioneaza sa deschida dosarul de partaj.El spune ca in cadrul procesului de partaj mai mult din 50% din procentul apartamentului care urmeaza a fi supus partajarii ii va reveni lui.
Mentionez ca mama mea a fost plecata din tara 10 luni pentru a contribui la cresterea mea iar de la tatal meu primesc o pensie de intretinere pentru major.
Intrebarea se pune in felul urmator: Este posibil ca tatalui meu sa ii revina o cota parte mai mare de 50% din totalul bunurilor comune? Apartamentul este dobandit in timpul casatoriei celor doi.
Daca va putea face dovada unor venituri net superioare decat cele ale mamei dvs. la momentul achizitionarii apartamentului cat si in timpul casatoriei, atunci exista aceasta posibilitate.
In principiu in fiecare familie barbatul are un venit net superior fata de sotie. Asta inseamna ca in cadrul procesului de partaj femeile sunt dezavantajate din start ?
Depinde ce probe se vor face in acest dosar.

In calcul se va lua munca si contributia femeii in gospodarie si la cresterea copiilor, insa daca disproportia este foarte mare intre veniturile celor doi soti, atunci - chiar si cu luarea in calcul a muncii in gospodarie - veniturile nu vor putea fi egalizate si atunci ar putea proba o contributie majoritara la dobandirea bunului.

Dar una este sa ceara in instanta si cu totul alta sa si probeze cele sustinute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul unui copil major sunt unul dintre copilul major al unei casatorii care este pe cale de destramare!m-ar interesa si pe mine cum se executa partajul in acest caz!detinem un ... (vezi toată discuția)
Mostenire dinu_dan dinu_dan Buna ziua, am o problema: Parintii mei au divortat recent dupa 17 ani de casnicie, tatal casatorinduse cu alta persoana. Mama mea nu a lucrat deloc si nu are ... (vezi toată discuția)
Despre partaj mihnea98 mihnea98 Buna ziua! Am si eu o intrebare: fratele meu este in proces de divort cu sotia lui. Au avut o casnicie de 15 ani, au 2 copii minori si o casa care a fost ... (vezi toată discuția)