avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce ma sfatuiti?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce ma sfatuiti?

Functionarii publicii pot incheia contracte de prestarii servicii? Au fost inclusi in cadrul unei comisi, din care fac parte si alte persoane care nu sunt funct. pub. Cum pot eu sa-i platesc pe acestii functionarii pentru activitatea depusa .pot sa le fac contracte de prestariiservicii si sa-i platesc? Noi suntem institutie publica.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:27, 21 Octombrie 2008
Trebuie cautat o alta forma de plata.Activitatile de prestari servicii sunt incompatibile cu statutul functionarului public.
functionarii publici care fac parte dintr-o comisie (exemplu: comisie de examinare, etc.) sunt platiti in baza unui contract prestari servicii in care se specifica per. si suma*. In baza unui stat de plata se opresc contributiile: sanatate si imp.16% si se achita restul de plata.

*Trebuie sa aduca adeverinta de la locurile lor de munca cu salariul brut/net deoarece se acorda un anume procent din acesta. Asa era prin 2004.
Functionarii publici pot fi platiti pentru participarea lor ca membru al unei comisii. Nu este necesara incheierea unor contracte de prestari servicii, ci numai o dispozitie a conducatorului unitatii prin care se stabileste indemnizatia pe care o va primi un memebru al acelei comisii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte conventie civila pentru asociatii de proprietari Steav Steav Sunt presedinte Asociatie de proprietari si vreau sa fac contract cu un cenzor . Cenzorul este economist - functionar public inspector ( are contract de munca ... (vezi toată discuția)
Plată spor radiații. asteryx67 asteryx67 Bună ziua. Am o întrebare la care v-aș ruga să îmi răspundeți dacă se poate.Lucrand într-o unitate militara cu grad de radiație destul de mare ... (vezi toată discuția)
Plata orelor de interpretariat (traducator) getuk getuk Buna ziua, am o intrebare: sunt traducator autorizat de Ministerul Justitiei si daca fac interpretariat pentru politia romana, cum pot sa cer sa fiu platita? ... (vezi toată discuția)