S-a introdus actiune de divort inainte de intrarea in vigoare a noului cod.Reclamantul scria ca este de acord ca copilul minor sa fie incredintat mie,paratului, si cerea un program de vizita.Procesul va fi in martie.Eu,ca parat, urmeaza sa fac intampinare.Poate ma lamureste cineva,pt.ca n-am prea inteles ce mi-a spus avocatul. Trebuie sa fac o noua actiune(nu stiu daca asta e termenul) conform noului cod care intre timp a intrat in vigoare? Adica,daca reclamantul e de acord ca copilul sa fie cu mine,eu acum sa scriu ca vreau autoritate comuna? Sau,se face o intampinare in care sunt de acord cu cererile reclamantului, si in plus inca o hartie care sa corespunda cu noul cod?
Deci reclamantul/a este de acord ca dvs. sa pastrati copilul. Atunci este in interesul dvs. sa se aplice vechiul cod, care se poate aplica daca cererea a fost depusa inainte de 1 octombrie 2011.
Daca aveti avocat, dumnealui trebuie sa faca intampinarea si in functie de interesele dvs. va cere incredintarea conf. vechiului cod al familiei sau poate sa solicite acordarea autoritatii parintesti (comune sau unice) si stabilirea domiciliului minorului.
Se pot aplica ambele, in functie de interesele dvs.
Sentinta civila
narcynarcy25
Buna,
As avea si eu o problema, pe baza unei sentinte judecatoresti as dori sa plec cu copilul din tara... sentinta suna cam asa:
Asupra procesului civil ... (vezi toată discuția)