avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... examen barou
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

examen barou

Buna, tuturor, va rog sa ma ajutati cu urmatoarele informatii , si anume:
1.se poate da examen pt avocat stagiar fara sa ai un contract de colaborare cu un "maestru"?
2.se poate da examen intr-un barou din tara si ulterior sa profesezi in alt barou?
Multumesc,

Cel mai recent răspuns: flo21 , utilizator 08:56, 11 Ianuarie 2012
1. Da;
2. Da, cu conditia ca "maestrul" sa fie din baroul unde ati luat examenul. Si sa aveti dreptul la clientela proprie. De profesat, se poate oriunde, fara probleme.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii despre barou stefanvl stefanvl Am si eu 2 intrebari: 1)dupa cat timp de la obtinerea diplomei de drept pot sustine examenul de intrare in barou?(exista anumite conditii?) 2)dupa cat timp ... (vezi toată discuția)
Stagiatura , conditii maestru siempreska siempreska Unde gasesc conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un avocat definitiv pentru a fi maestru? As vrea sa stiu ce cheltuieli si taxe are de platit pt a ... (vezi toată discuția)
Tutorial admitere avocatura roumanie roumanie As dori si eu niste informatii despre ce pasi trebuie sa urmezi ca sa intri in avocatura. Probabil unii gandesc de pe acum ca am terminat facultatea cum a ... (vezi toată discuția)