avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... contract inchiriere 2 persoane
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

contract inchiriere 2 persoane

Buna seara!
Eu si prietenul, am inchiriat un apartament.
Avem nevoie sa inregistram contractul la fisc.
Cum procedam ca pe contract sa apara amandoua persoanele (eu si prietenul)?
Formularul lor este pentru o singura persoana.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContabilGB , utilizator 14:51, 28 Mai 2024
Inregistrarea contractului de inchiriere la autoritatea fiscala nu reprezinta obligatia locatarului (chirias) ci a locatorului respectiv proprietarul de drept al apartamentului
Nu este obligatoriu sa folositi tipisatul de la AFP (eu spre exemplu nu il folosesc niciodata pentru ca este foarte laconic si nu acopera cerintele mele), puteti incheia un contract facut de parti care se inregistreaza de locator la AFP.
Noi suntem chiriasii, noi avem nevoie de contract pentru a ne putea face amandoi mutatia pe buletin.
Pentru realizarea mutatiei in CI sunt necesare
- buletin solicitant
- certificat nastere solicitant
- buletin proprietar
- act de spatiu al proprietarului
- cererea solicitantului
- timbru fiscal
Ultima modificare: Marți, 10 Ianuarie 2012
ynocentta, utilizator
Si daca avem contract de inchiriere nu este mai simplu? Ne prezentam cu contractul de inchiriere, in plus avem garantia bunului inchiriat.
Deci, cum facem...putem sa ne trecem amandoi pe acelasi contract? sau facem contracte separate?

Alte discuții în legătură

Procedura inchiriere apartament Alexandru30002 Alexandru30002 Buna ziua. Vreau sa inchiriez un apartament. Din punctul meu de vedere este cam stufoasa toata treaba de aceea apelez la persoane avizate. Apartamentul ... (vezi toată discuția)
Chiriasi buli20 buli20 chiriasii au obligatia de a fi iregistrati la A.F.? am inteles dar e obligatoriu sau nu? (vezi toată discuția)
Sediu social si administrativ stanbogdan23 stanbogdan23 Buna seara, eu si un prieten vrem sa infiintam o societate comeciala care are ca activitate comert. Amandoi locuim intr-un apartament inchiriat, putem avea ... (vezi toată discuția)