avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... contract inchiriere 2 persoane
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

contract inchiriere 2 persoane

Buna seara!
Eu si prietenul, am inchiriat un apartament.
Avem nevoie sa inregistram contractul la fisc.
Cum procedam ca pe contract sa apara amandoua persoanele (eu si prietenul)?
Formularul lor este pentru o singura persoana.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContabilGB , utilizator 14:51, 28 Mai 2024
Cititi raspunsul postat mai sus de dl AV. Alex_Munteanu. Puteti sa faceti un contract in care sa fiti trecuti ambii chiriasi. Nu este obligatoriu sa mergeti la fisc cu acel contract tipizat.
Gasiti modele de contract de inchiriere si aici pe internet.
Daca, totusi va este incomod sa descarcati si/sau sa redactati singuri un contract, luati formularele tipizate si completati cate un tipizat pentru fiecare persoana. Va duceti la fisc fiecare cu contractul sau, chiar daca este incheiat cu acelasi proprietar si pentru acelasi apartament.
Ganduti-va, de exemplu ca unul a inchiriat in luna octombrie si al doilea a venit in decembrie in acelasi apartament. Fiecare a incheiat alt contract.
La link-ul de mai jos gasiti contractul pe care il folosesc eu, este actualizat conform Noului Cod Civil.

www.avocatnet.ro/content/con...

La „locatari” va puteti trece amandoi. Dn. Xulescu și Dna. Zetescu
Ultima modificare: Miercuri, 11 Ianuarie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
Apesi butonul "Adauga locatar" in cererea C168 si ii si completezi datele prietenului.
Ultima modificare: Marți, 28 Mai 2024
ContabilGB, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura inchiriere apartament Alexandru30002 Alexandru30002 Buna ziua. Vreau sa inchiriez un apartament. Din punctul meu de vedere este cam stufoasa toata treaba de aceea apelez la persoane avizate. Apartamentul ... (vezi toată discuția)
Chiriasi buli20 buli20 chiriasii au obligatia de a fi iregistrati la A.F.? am inteles dar e obligatoriu sau nu? (vezi toată discuția)
Sediu social si administrativ stanbogdan23 stanbogdan23 Buna seara, eu si un prieten vrem sa infiintam o societate comeciala care are ca activitate comert. Amandoi locuim intr-un apartament inchiriat, putem avea ... (vezi toată discuția)