avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O cerere catre Cartea Funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O cerere catre Cartea Funciara

Am o problema: o persoana care a fost plecata din tara cativa ani , cand s-a intors a constatat ca apartamentul sau a fost vandut!
Aceasta persoana nu a apucat sa faca carte funciara pentru apartament, avand inscris dreptul de proprietate la Registrul de transcriptiuni si inscriptiuni. Mai mult, asupra acestui imobil, la un moment dat s-a inscris si un drept de ipoteca de catre o Banca la care acesta persoana a facut un imprumut. Si-a platit imprumutul si a radiat si aceasta sarcina de la Biroul de transcriptiuni.
Acum persoana s-a intors si a aflat ca de fapt casa sa a fost vanduta de cateva ori, la diferite persoane!
Ce trebuie sa cer la Cartea Funciara pentru a vedea toate nr. de contracte care au fost inregistrate si toti proprietarii, pentru a putea formula o actiune in constatarea nulitatii absolute? Nu cred ca in extras de CF imi apar toti fostii proprietari!
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters40598 , utilizator 12:50, 21 Octombrie 2008
Adresati o cerere in care solicitati ceea ce considerati.
E o situatie mai speciala.

avocat Claudiu Lascoschi
Da, deci trebuie sa fac o cerere, deoarece nu exista tipizat la CF pentru ce vreu eu.Voi cere si copii din arhiva dupa actele depuse de toti proprietarii pentru inregistrarea dreptului de proprietate la CF.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte funciara si cadastru apartament cumparat in 1991 DoamnaIlenus DoamnaIlenus Buna ziua, In anul 1991, parintii mei au cumparat un apartament de la ICRAL. Anul acesta, dorind sa-l vanda, au inceput demersurile pentru a face cadastrul. ... (vezi toată discuția)
Ipoteca in vechile carti funciare ContSters152499 ContSters152499 Am o ipoteca inscrisa in anul 1968 intr-o CF veche. Creditorul, persoana fizica nu mai poate fi gasit. Cum pot radia aceasta ipoteca, cat mai repede? (vezi toată discuția)
De pot afla ca un imobil nu are asupra lui sarcini? Iulian81 Iulian81 Buna ziua! As dori sa stiu daca in afara de extrasul de carte funciara si intabulare mai exista vreo metoda in a afla daca asupra unui imobil exista sarcini, ... (vezi toată discuția)