avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda de circulatie anulata de instanta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda de circulatie anulata de instanta

Am contestat o amenda de circulatie si instanta a admis contestatia si a anulat amenda. Pentru a nu risca plata in intregime a amenzii ea a fost achitata 1/2 din minimul prevazut de lege in 48 de ore.
Intrebarea este daca mai pot recupera banii platiti si daca da cum se procedeaza?
In situatia platii de catre dvs a jumatate din cuantumul amenzii aplicate , plangerea contraventionala fiind admisa , instanta a dispus restituirea sumei achitate prin hotararea pronuntata de instanta.
Investirea sentintei definitive cu formula executorie va va permite sa porniti la executarea acesteia , eventual prin intermediul unui executor judecatoresc
Ultima modificare: Miercuri, 11 Ianuarie 2012
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum recuperez amenda platita in 48 de ore daca am castigat plangerea contraventionala? ddianna ddianna Daca platesc amenda in 48 de ore, fac contestatie la procesul verbal de constatare a contraventiei, castig, imi pot recupera banii?Cum? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Contestarea procesului-verbal de contraventie Ragnar121 Ragnar121 Buna ziua, am rugamintea sa-mi spuneti daca o contestatie a unei amenzi de circulatie nu are castig de cauza in instanta, mai ramane in vigoare plata a ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda circulatie bbt bbt Este vorba de o amenda de circulatie. Vreau sa fac contestatie in 15 zile fara sa platesc jumate din amenda . Pot cere, ca in cazul in care contestatia nu ... (vezi toată discuția)