avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum recuperez amenda platita in 48 de ore daca am ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum recuperez amenda platita in 48 de ore daca am castigat plangerea contraventionala?

Daca platesc amenda in 48 de ore, fac contestatie la procesul verbal de constatare a contraventiei, castig, imi pot recupera banii?Cum?
Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 22 Februarie 2011
ddianna, utilizator
Cel mai recent răspuns: goe_07 , utilizator 00:02, 24 Februarie 2011
Platiti amenda pentru a nu fi obligata la intreaga suma. apoi faceti plangere in 15 de cand ati primit-o. depinde ce obiect are contraventia. daca este radar nu prea aveti sanse, daca este o contraventie unde puteti folosi martor atunci este posibil. termenele sunt lungi in general la instante, va dura mai bine de 1 an pana ajungeti la o finalitate(buna sau rea)
ddianna a scris:

Daca platesc amenda in 48 de ore, fac contestatie la procesul verbal de constatare a contraventiei, castig, imi pot recupera banii?Cum?
Va multumesc!

Castiga matale pricina si apoi ai sa vezi. Oricum e bine daca o platesti jumatate ca din orice pozitie esti castigata, adica daca pierzi, nu platesti toata suma si de castigi, cu hotararea mergi acolo faci o cerere si-ti iei banii...
In situatia platirii de catre dvs a jumatate din cuantumul amenzii aplicate,in cazul in care plangerea dvs contraventionala ,va fi admisa,se va dispune restituirea sumei achitate prin hotararea pronuntata de instanta.
Investirea sentintei cu formula executorie va va permite sa porniti la executarea acesteia,eventual prin intermediul unui executor judecatoresc
Pentru a putea recupera amenda achitata,trebuie ca in actiunea initial formulata catre instanta, sa solicitati ca in caz de admitere a cererii ,instanta sa dispuna si sa fie precizat in hotarare si restituirea sumei achitate.
In situatia in care instanta dispune admiterea cererii ,dupa investirea hotararii cu formula executorie,va adresati autoritatii unde s-a achitat amenda,care va dispune modalitatea de restituire

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda de circulatie anulata de instanta inspectorSSM inspectorSSM Am contestat o amenda de circulatie si instanta a admis contestatia si a anulat amenda. Pentru a nu risca plata in intregime a amenzii ea a fost achitata 1/2 ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani de la politia rutiera Livia Costescu Livia Costescu Am castigat un proces impotriva Politiei Rutiere. Solutia irevocabila arata in felul urmator: “Admite plangerea contraventionala formulata de petentul ... (vezi toată discuția)
Cum se plateste amenda in urmatorul caz ? glo glo am contestat procesul verbal prin care am fost amendat cu o amenda . aveam posibilitatea sa achit jumatate in termen de 48 ore. dak l-am contestat in ... (vezi toată discuția)