avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestarea procesului-verbal de contraventie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestarea procesului-verbal de contraventie

Buna ziua,

am rugamintea sa-mi spuneti daca o contestatie a unei amenzi de circulatie nu are castig de cauza in instanta, mai ramane in vigoare plata a jumatate din minimul amenzii in cel mult 2 zile lucratoare de la darea sentintei?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ana Maria Coman , Avocat 13:15, 17 Iulie 2013
Buna ziua,

Termenul este de 48 ore de la comunicarea pv-ului de contraventie. Plangerea contraventionala suspenda doar executarea amenzii, nu si termenul de 48 ore pentru plata. Puteti incerca, dar ma tem ca nu vor accepta sa faceti o plata de 50 %. trebuia sa platiti in 48 ore si sa contestati, urmand sa recuperati banii, daca ati fi castigat.
Multumesc mult.
In cazul in care vi s-a inmanat procesul verbal, mergeti la posta si achitati 50% din taxa.ulterior, puteti cere anularea procesului verbal, restituirea sumei (cealalta jumatate) si a permisului , daca este cazul.Chiar daca nu vi se va da castig, macar stiti ca nu veti plati intreaga amenda.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata amenzii contraventionale barnex barnex Am 2 intrebari: 1. Este adevarat ca daca depun o contestatie in termen de 48 ore de la intocmirea PV , atunci in cazul in care pierd eventual procesul, ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala remus388 remus388 1.Daca achit in termen de 48 ore jumatate din amenda prevazuta in pv , mai pot sa contest pv.? 2.Daca il contest si nu depun la dosar dovada de achitare a ... (vezi toată discuția)
Cum se plateste amenda in urmatorul caz ? glo glo am contestat procesul verbal prin care am fost amendat cu o amenda . aveam posibilitatea sa achit jumatate in termen de 48 ore. dak l-am contestat in ... (vezi toată discuția)