In luna septembrie 2011 am fost angajata cu CIM perioada determinata pentru 3 luni si la expirarea acestuia, s-a prelungit perioada contractului cu inca 3 luni (01.12.2011 - 01.03.2012).
Desi contractul se incheie in luna martie, patronul mi-a spus sa nu mai vin la serviciu spunandu-mi ca imi va plati in avans salariul pe lunile ramase pana la expirarea CIM. Ca motivare a acestui demers a spus ca nu mai sunt proiecte (desi eu stiu f. bine ca sunt) si nu ma mai poate plati in continuare.
Ce pot sa fac in situatia aceasta? Il pot obliga, legal, sa imi continue contractul? Din cativa ingineri, eu sunt singura care trebuie sa paraseasca firma desi am lucrat si ore suplimentare fara a fi platita si mi-am dus mereu sarcinile la indeplinire corect si la timp.
Daca plec totusi, ce acte trebuie sa imi dea pentru ca stiu ca nu mai sunt carti de munca si as vrea sa fiu sigura ca mi-a platit contributiile.
Multumesc anticipat pentru ajutor.
Mihaela
La terminarea unui contract de munca trebuie sa primiti fisa de lichidare, decizia de incetare a contractului si adeverinta de vechime care tine loc de carte de munca.
Multumesc pentru raspuns.
Nu am inteles daca este legal ca angajatorul sa intrerupa acum CIM, inainte de expirarea perioadei pentru care a fost incheiat?
Un c.i.m. pe durata determinata poate inceta inainte de expirarea duratei pentru care a fost incheiat .. dar din ce spuneti dvs, angajatorul va va achita salariul in avans pana la data expirarii c.i.m. ..
Multumesc. Asa este, a spus ca semnam un act intre noi prin care el declara ca-mi achita salariul pana la expirarea CIM (o luna si jumatate) si e nu ma mai prezint la serviciu decat la expirarea contractului sa-mi dea decizia de incheiere...
Cred ca CIM se va incheia prin expirare, nu mi-a spus nimic in acest sens.
Revisal
valentinaanghel
Pentru un CIM perioada determinata (01.03.2012-30.06.2012) suspendat in luna iunie sunt corecte urmatoarele inregistrari in revisal: 01.06-30.06.2012 ... (vezi toată discuția)