avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie intretinere copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie intretinere copil

Buna ziua,

am un copil din prima casatorie, din a doua casatorie mai am o fetita. Stiu ca pensia de intretinere pentru 2 copii este o treime din venitul lunar net. Eu in cartea de munca sunt angajat cu 2 sau 4 ore, nu mai stiu sigur, dar venitul este de 250 RON.
Pensia se calculeaza dupa venitul meu lunar de 250 ron sau dupa venitul minim pe economie, care ar fi cat?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: imre.andi , utilizator 20:24, 11 Ianuarie 2012
In mod normal, pensia se calculeaza in functie de venitul net lunar, iar numai atunci cand persoana nu realizeaza venituri, ceea ce deocamdata nu este cazul la dv, pensia se raporteaza la venitul minim pe economie.
Numai ca, ce e normal pentru unii, poate fi anormal pentru altii. Nu am acum la indemana hotararea, dar exista o hotarare afisata la ''jurisprudenta instantelor de judecata '' in cazul unui pensionar ce avea pensia mai mica decat venitul minim pe economie, hotarare prin care instanta l-a obligat la plata pensiei raportal le venitul minim si nu la cuantumul sumei incasate drept pensie.

asa m-am gandit si eu...ca 250 e prea putin in ochii unui judecator:))ms pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere rebeca_rebeca rebeca_rebeca Buna seara! Am divortat de 7 luni si am o fetita de 4 ani si jumatate. Instanta a stabilit o pensie de intretinere in valoare de 25% din venitul net lunar. ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie alimentara D_stefan D_stefan Buna ziua. In 2008 am fost dat in judecata de fosta partenera , (nu am fost casatoriti) pt a plati pensie alimentara minorului nascut in 2006 in urma relatiei ... (vezi toată discuția)
Stabilire cuantum pensie alimentara ulises10 ulises10 stie cineva cum se va calcula cuantia pensiei alimentare daca parintele care trebuie sa o plateasca are venitul real mult mai mic (demonstrabil cu documente) ... (vezi toată discuția)