avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acordarea CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acordarea CCC

Buna ziua,
Sunt insarcinata in luna a 9a si as dori si eu sa stiu cate zile de concediu de maternitate sunt minim necesare pentru a intra in CCC.
Eu am lucrat pana acum cateva zile. Stiu ca in Codul Muncii concediu de maternitate poate insuma maxim 126, iar suspendarea CIM se face la 42 de zile de la nasterea copilului.
Intrebarea este, exista un minim de zile de concediu de maternitate?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 11:31, 11 Ianuarie 2012
Perioada minima este 42 de zile, cea obligatorie dupa nastere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pentru crestere copil OanaBocancea OanaBocancea Buna ziua, am o nelamurire in legatura co zilele de concediu medical pentru suspendarea unui contract de munca pentru concediu de ingrijire a copilului si ... (vezi toată discuția)
Cerere aprobare concediu crestere copil si decizie suspendare contract de munca pentru ccc Iulia000 Iulia000 Buna Ziua, Am urmatoarele intrebari pentru care va rog amiabil sa imi oferiti consultanta: 1. Daca data probabila a nasterii este 21 sept 2013 cand trebuie ... (vezi toată discuția)
Prenatal alinacr3ata alinacr3ata sunt in somaj de 4 luni si sunt insarcinata,in acest caz pot intra in prenatal?sau ma pot intoarce la firma la care am lucrat pentru a intra in prenatal? (vezi toată discuția)