Sunt intr-un proces de partaj si dupa 2 expertize, una contestata de mine si a doua contestata de reclamant, s-a stabilit de catre instanta ceea ce am expus mai jos.Ideea este ca nu am platit partea mea pentru ca nu am vrut in prag de sarbatori si in an de bacalaureat sa ii iau de la gura copilului(care are si proces de prelungire pensie intretinere , cu reclamantul care ii este tata) 950 lei, foarte importanti pentru noi, mai ales ca nu sunt de acord cu alta expertiza,valoarea anterioara atribuita casei fiind una corecta., insa daca asa a stabilit instanta asta este. Intrebarea mea este : ce mi se poate intampla, daca nu am platit partea mea( pe 7 dec. a fost incheierea si am avut termen 5 zile sa depun 950 lei)? ce inseamna acel articol din codul civil? ce sanctiuni ma asteapta?
Va multumesc tuturor care doriti sa ma ajutati cu un raspuns!
"Dispune efectuarea unei noi expertize tehnice imobiliare având ca obiective: identificarea imobilului şi stabilirea valorii de circulaţie a imobilului în litigiu.
Desemnează în vederea efectuării expertizei, prin tragere la sorţi, Stabileşte onorariu provizoriu pentru efectuarea expertizei în cuantum de 600 lei pentru fiecare dintre experţi şi cheltuieli de deplasare în cuantum de 100 lei pentru fiecare dintre experţi. Pune în vedere părţilor, ca în termen de 5 zile de la pronunţarea încheierii să depună la dosarul cauzei, prin serviciul registratură al instanţei, dovada achitării onorariului provizoriu în cuantum de 900 lei fiecare, precum şi a cheltuielilor de deplasare pentru experţi în sumă de 150 lei fiecare, sub sancţiunea suspendării judecăţii potrivit art. 1551 Cod procedură civilă. "
Taxe expertize
florescu58
Doresc sa aflu , daca taxele pentru expertize ( contabila , auto , imobiliara , valoarea unui teren ) in cazul partajului sunt fixe sau difera in functie de ... (vezi toată discuția)
Expert
ContSters315143
Daca una dintre partile unui proces, refuza plata expertului, poate formula obiective pentru efectuarea expertizei? Dar daca acea parte desemneaza un ... (vezi toată discuția)