avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... viza de sedere in Romania pentru cetateni straini
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

viza de sedere in Romania pentru cetateni straini

Buna ziua,
Numele meu este Anita ,locuiesc de aproape 5 ani in Anglia cu un cetatean britanic si am dori sa ne stabilim in Romania impreuna cu fiul sau care e cetatean din Noua Zeelanda si partenera acestuia care e cetatean din Columbia .Nu sant casatoriti legal si au impreuna o fetita de 5 ani.
As dori sa stiu ce posibilitate de obtinere a vizei de sedere in Romania exista pentru fiul sau si partenera acestuia ,impreuna cu fetita.
Daca partenerul meu isi deschide o firma in Romania ,poate sa -l angajeze pe fiul sau si in felul acesta sa obtina viza de sedere in Romania ?
Multumesc ,Anita
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 15:07, 11 Ianuarie 2012
Intrebarea dvs. cred ca este mai potrivita in forumul Dreptul Muncii pentru ca este mai complexa: investitor britanic care vrea sa angajeze muncitori straini (este vorba de catateni non-UE sau SEE).

Un muncitor strain poate fi angajat pe un post vacant doar daca nici un cetatean roman, nici un rezident permanent in Romania sau nici un cetatean al UE ori al Spatiului Economic European nu a dorit sa ocupe postul de munca respectiv ori nu a indeplinit criteriile de performanta profesionala necesare. Numarul de angajati straini trebuie sa se incadreze in contingentul anual aprobat de catre Guvern.

[ link extern ]

Daca pot fi angajati, obtinerea permisului de sedere in scop de munca nu este prea complicata.

Reformulati intrebarea si publicati-o in forumul Dreptul Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Visa englia chrise chrise buna ziua as vrea daca se poate sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.sotul meu este non UE cetatean are permis de sedere pt 5 ani in romania .ni sa oferit ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean albanez anny-marry anny-marry buna ziua!as vrea sa stiu care sunt pasii si actele necesare ptr o casatorie in romania cu un cetatean albanez.si daca acesta facandu-i domiciliul in romania ... (vezi toată discuția)
Acte necesare viza termen lung si reintregirea familiei,rezidenta permanenta in romania ptr dominicani dupa casatorie GeorgianaDutu GeorgianaDutu Buna seara, Sunt casatorita cu un cetatean Dominican din August 2013 si momentan locuim in Rep Dominicana unde a avut loc si cununia civila . Am dorii sa ... (vezi toată discuția)