avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contestare concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contestare concediu medical

vreau sa sesizez cas pentru a verifica temeinicia eliberarii unui concediu medical sub aspectul existentei / inexistentei bolii . a mai facut cineva un astfel de demers ? cum ar trebui sa arate o astfel de sesizare ? conditii ? termene ? procedura ? forma?
Cel mai recent răspuns: condurateanu , utilizator 17:31, 6 August 2009
Dvs. chiar credeti ca puteti contesta un diagnostic medical?
Daca aveti dovezi solide, temeinice, legale, sesizati Casa de Asigurari de Sanatate, care plateste certificatul medical. Luati legatura cu aceasta, sa va spuna si ce trebuie sa faceti.
nu contest eu diagnosticul , rog cas sa verifice existenta acestuia.
am motive intemeiate sa cred ca angajatul este sanatos si a obtinut acest concediu ca urmare a neaprobarii concediului de odihna , pentru as-i rezolva prb personale . respectiv a plecat din tara pentru a lucra o perioada la negru in strainatate.
si in plus plateste si firma un nr de zile
Faptul ca este plecat in strainatate in timpul concediului medical este o proba pentru dvs. Cel bolnav trebuie sa respecte recomandarile medicale facute la eliberarea certificatului medical. Tocmai de aceea trebuie sa sesizati Casa de Asigrrari de Sanatate, printr-o scrisoare in care relatati temerile dvs.,coroborate si cu ceva probe si solicitati sa faca o cercetare a cazului.
Cazul dvs. este interesant si v-as ruga sa ne tineti la curent cu ce rezolvati. Succes!
este o situatie des intalnita si tocmai de aceea vreau sa sesizez casa de asigurari , certificatele medicale , fara a generaliza , se obtin cu destul de multa usurinta in schimbul unei sume de bani , iar firma trebuie sa palteasca....
va voi tine la curent
si daca a facut cineva acest demers astept comentarii

Alte discuții în legătură

Refuz plata concediu medical alexa_a alexa_a Buna ziua, Stie cineva daca se poate face refuzul platii concediului medical. Un angajat este in concediu medical de 4 luni, pe motiv ca a vrut sa isi ... (vezi toată discuția)
Constituire comisie de verificare a concediilor medicale cristina69 cristina69 Buna ziua. Va rog, daca se poate, sa ma lamuriti cum se procedeaza in situatia in care angajatorul are dubii cu privire la legalitatea concediilor medicale ... (vezi toată discuția)
Refuzul la plata a concediilor medicale ENGFULL ENGFULL este o situatie care scapa de sub control am citit pe acest forum diverse discutii pe aceasta tema , chiar eu am mai initiat o astfel de discutie la un ... (vezi toată discuția)