avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... refuzul la plata a concediilor medicale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

refuzul la plata a concediilor medicale

este o situatie care scapa de sub control
am citit pe acest forum diverse discutii pe aceasta tema , chiar eu am mai initiat o astfel de discutie la un moment dat cand unul dintre angajatii firmei la care lucrez a declarat intr-o situatie conflictuala ca el de maine isi ea concediu medical ca nu-i convine ... ceva , sau situatia salariatilor in concediu medical care de fapt sunt plecati cate 3 luni in strainatate ....
acum este cam aceeasi situatie , dar alte circumstante , se fac disponibilizari , se anunta oamenii si .... surpriza a 2-a zi toti se imbolnavesc si vin cu concediu medical cate 3 luni
"concediu medical trebuie platit "
de ce ?
eu ca si angajator am dreptul sa refuz , cand am indicii temeinice , stiu si eu .... bazata pe "istoria medicala " a angajatului , pe o comisie ...

firma mea a hotarat , nu se mai platesc concedii medicale
eu , trebuie sa gasesc" forma legala" de a face acest lucru posibil si de necontestat
astept sfaturi ....
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 22:36, 11 Septembrie 2009
Sa gasiti forma legala pentru a nu mai plati acele indemnizatii pentru incapacitate temporara de munca! Va recomand sa cititi prevederile O.U.G.nr.158/2005 care reglementeaza concediul si indemnizatia pentru incapacitate temporara de munca, acolo veti gasi solutiile legale.
multumesc
este un punct de plecare esential
dar ....practic .....

de exemplu la noi se doreste infiintarea unei comsii la nivelul angajatorului formata din sindicat , jurist , reprezentant salariat care sa mearga la dom angajatului si sa verifice .... este nu este bolnav , are nu are reteta , ia , nu ia medicament ..... pentru ca daca el e "bolnav la pat "dar ..... de fapt culege via ....
Ultima modificare: Marți, 8 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
Este o idee buna si legala, dar puteti sa contraziceti medicii care elibereaza acele certificate medicale?
Legal exista doar posibilitatea de a sesiza acea comisie de verificare din cadrul Casei de sanatate.
Comisia infiintata de dvs, nu poate sa conteste legalitatea unui medical, sunt convinsa ca stiti.
Dar, poate sa "sperie" pe cei mai slab de inger dintre acesti angajati, sau pe oamenii care au un oareacare respect pentru tinuta lor morala.
Puteti refuza la plata medicalul cu riscurile de rigoare... poate nu va va fi contestata in intsnata decizia :)

o alta solutie de a stopa acordarea nejustificata de medicale, este sa discutati cu medicii care elibereaza certificatele.
Sunt convinsa ca in momentul in care simt ca s-ar putea sa se trezeasac cu inca un control intern in cabinetul medical, vor refuza sa mai dea medicale nejustifiacte acelor oameni, pentru ca nici ei nu sunt bucurosi de controale ( chiar daca diagnosticul pus pe un medical nu prea poate fii contrazis de un alt medic, nu am vazut inca sa se intample asa...)
"Corb la corb nu-si scoate ochii" vorba proverbullui!

Alte discuții în legătură

Concediu medical acceptat si contestat de angajator pe alte cai... anelka anelka Am o problema cu angajatorul legata de faptul ca am depus concediu medical de 9 zile pentru colica renala si litiaza(o afectiune de-a mea veche si repetitiva ... (vezi toată discuția)
Cum pot ca firma sa refuz plata cm? stelutamonica stelutamonica Buna ziua, Am urmatoarea problema: O angajata a avut CM de la un accident de masina usor.Din cate am inteles nu vrea sa se mai intoarca la serviciu si din ... (vezi toată discuția)
Contestare concediu medical ENGFULL ENGFULL vreau sa sesizez cas pentru a verifica temeinicia eliberarii unui concediu medical sub aspectul existentei / inexistentei bolii . a mai facut cineva un astfel ... (vezi toată discuția)