vreau sa sesizez cas pentru a verifica temeinicia eliberarii unui concediu medical sub aspectul existentei / inexistentei bolii . a mai facut cineva un astfel de demers ? cum ar trebui sa arate o astfel de sesizare ? conditii ? termene ? procedura ? forma?
Cu ceva timp in urma, un mare angajator din Moldova a constatat ca foarte multi salariati erau in concediu medical. Era in perioada de strans recolta de pe camp. A verificat si a constata ca salariatii sai erau la stransul recoltei de pe terenurile agricole ale lor. A sesizat organele competente, televiziunile au dat stirea cu mare pompa, institutiile statului au intrat in alerta, au promis ca vor face lumina dar... nimic. A ramas asa cum a fost la inceput. Nu s-a gasit nimeni vinovat: nici medici, nici pacienti.
De aceea eram cam sceptic in interventia mea cu privire la reusita dvs.
Sincer, va doresc succces!
Nu se poate retine faptul ca certificatul medical prezentat de salariata este emis nelegal, intrucat acest act medical nu a fost contestat ori defaimat ca fiind fals, acesta facand dovada pana la proba contrara a celor mentinute in cuprinsul sau.
Prin urmare, aveti la indemana refuzul justificat la plata a indemnizatiei. Exercitarea acestui drept trebuie facuta cu prudenta, intrucat abuzurile angajatorului pot atrage aplicarea unei sanctiuni contraventionale.
Puteti solicita controlul modului de eliberare a certificatului de concediu medical. Controlul se realizeaza ca urmare a sesizarii CNAS sau a caselor teritoriale de sanatate.
din pacate ( sau din fericire?) nu am mai continuat demersul intrucat salariatul si-a dat demisia incepand chiar cu data concediului medical - a renuntat practic la acest c.m.
Exista o Comisie formata din reprezentanti ai CAS si colegiul medicilor, medicina muncii, etc. Va puteti adresa ei, probabil isi desfasoara activitatea pe langa CAS. Insa nu vor verifica diagnosticul, ci doar daca respectivul concediu corespunde afectiunii, sau daca toata birocratia a fost facuta corect de catre medicul de familie sau medicul curant. Merita sa incercati
si uite asa, angajatorul plateste medicale inexistete
salariatul merge la medic, pune pe masa 20 ron si gata medicalul
mai grav...se ajunge si la pensionare pe caz de boala, cu capul ca e pensia mai mare
eu ca angajator de ce sa platesc cand stiu ca salariatul nu are nimic?
cum pot contesta medicul ce a eliberat medicalul? la casa de sanatate?
pai ei tin cu mine sau cu medicul?