avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DESPARTIRE IN FAPT FARA DIVORT
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DESPARTIRE IN FAPT FARA DIVORT

Buna ziua.
Casatorie - 11 ani; minor 9 ani si 4 luni. Sot alcoolic, gelos, iresponsabil si ca tata si ca sot, violenta fizica si verbala fata de mine, verbala fata de copil. Posibile probleme psihice ca urmare a consumului de alcool de foarte multi ani ( fara acte medicale doveditoare). Acum 3 luni am decis sa parasesc casa socrilor, unde locuiam, fara divort. Certificatul de casatorie este la sot si nu vrea sa inainteze divortul. Ma ameninta ca ma omoara sau ca ma bate. Violenta fizica a existat sub toate formele. Ce masuri legale imi pot lua? Mai pot lasa minorul sa mearga la bunici ?? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: greyabundance , utilizator 23:08, 11 Ianuarie 2012
1.In privinta certificatului de divort, aveti posibilitatea sa solicitati serviciului de stare civila eliberarea unui duplicat si ulterior sa promovati actiunea de divort.
2.Plangere pentru savarsirea infractiunii prev. de art.193 c.pen. -amenintare, plangere care se depune in termen de 2 luni de la data savarsirii infractiunii la politie sau la parchetul careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond si pe care va trebui sa o probati cu martori.
3.Da, insa numai insotit.
Va multumesc. De la data plecarii mele de la ultimul domiciliu eu nu am mai fost acolo. Cu respectiva familie nu mai poate fi vorba de o relatie de nici o natura. In plus asta seara este a doua oara cand sotul ma urmareste pe o distanta nu foarte scurta. Si pentru asta pot face plangere ???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatal copilului meu nu vrea sa imi refac viata cu alt barbat maddutzyka maddutzyka Buna seara. Am 20 de ani si am un baiat de 2 ani si jumatate. Cu tatal copilului nu mai sunt impreuna din diferite motive personale din partea amandurora. ... (vezi toată discuția)
Sunt amenintat eu si prietenii mei radusorin radusorin Buna seara.Eu si cativa prieteni,mai exact 5 in total suntem amenintati de niste Romi.In ultimul timp amenintarile sunt tot mai fregvente ba chiar pe unii ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez, sotul ma ameninta Cosmina09 Cosmina09 Buna ziua, vreau sa divortez, am o fetita de 9 ani iar sotul ma ameninta si imi este frica, am nevoie de ajutor si nu stiu la cine sa apelez si cum se ... (vezi toată discuția)