avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... In instanta pentru restante
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

In instanta pentru restante

Buna ziua!Va rog sa ma ajutati explicindu-mi ce presupune o *cerere de intimpinare*(unei colege i-a venit o citatie pt neplata intretinerii,si in citatie scrie ca trebuie depusa o intimpinare cu 5 zile inainte de..nu mai stiu ce scria).Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 19:40, 11 Ianuarie 2012
sa raspunda in scris la ceia ce i se impune in actiune si nu este de acord,si ce dovezi are pt sustinere.
PS se poate vedea pe net modelul unei intampinari.Daca are dovezi induitabile,e bine sa angajeze un avocat,iar in instanta sa cheme si in solidar pe membrii comitetului.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Ianuarie 2012
proprietaru, utilizator
nu cred ca nu e de acord,este constienta ca e datoare,problema e ca nu stie cum sa procedeze sa mai obtina o aminare,sotul ei plecind miine la lucru in strainatate...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca este constienta ca este datoare, cum spuneti, in primul rand sa mearga la asociatie sa vorbeasca cu presedintele. In functie de posibilitati, sa inceapa a plati cate ceva si eventual sa se angajeze in scris ca va achita esalonat debitele.
La termenul stabilit de instanta si scris pe citatia primita sa se inarmeze cu actul de identitate in mana si sa se prezinte la proces.
Daca pana atunci plateste ceva la asociatie sau incheie cu presedintele un angajament de plata sa prezinte judecatorului chitanta sau angajamentul si sa se angajeze si-n fata judecatorului ca va plati datoria, motivand dificultatile materiale in acre se afla acum.
Instanta poate sa amane, poate sa stabileasca un interval de mai multe luni pentru plata..., avand in vedere buna intentie demonstrata prin chitanta, angajament si recunoastere.
Angajarea unui avocat o poate face in situatia in care nu este de acord cu plata, cand contesta pretentiile asociatiei..., aceasta angajare generand costuri suplimentare imediate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In 2014 am fost debransati de la serviciul de apa rece, in ciuda ... Cristina19888 Cristina19888 In 2014 am fost debransati de la serviciul de apa rece, in ciuda angajamentului de plata si a sumelor pe care le am achitat. Presedintele blocului nu doreste ... (vezi toată discuția)
Citatie tribunal virginia1 virginia1 am mai scris despre problema mea,dar acum as mai cere un sfat daca cineva poate sa ma lamureasca:saptamina trecuta am vorbit cu consilierul juridic de la ... (vezi toată discuția)
Formulare intampinare. litigiu cu asociatia de proprietari. robert paul robert paul Buna ziua. As dorii sa fac o intampinare ceruta de aspr-o intr-un dosar de neplata a asociatiei-datorii. Vreau sa scriu ca recunoasc suma datorata si ma ... (vezi toată discuția)