avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... In 2014 am fost debransati de la serviciul de apa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

In 2014 am fost debransati de la serviciul de apa rece, in ciuda ...

In 2014 am fost debransati de la serviciul de apa rece, in ciuda angajamentului de plata si a sumelor pe care le am achitat. Presedintele blocului nu doreste sa discute cu noi, m a blocat pe whatsapp in urma conversatiei pe care am avut o si unde imi pretinde suma de 40 000 de ron suma de deschidere. In anul 2018 suma era de 80 000 de ron, dansul a spus ca au preluat datoria si au platit o, pe noi nu ne a instintat cu nimic, iar acum refuza sa mai vorbeasca. I am cerut acte doveditoare cu privire la debransare, preluarea datoriei si ma redirectiona catre asociatia de proprietari. Am discutat de nenumarate ori cu furnizorul, si mi a explicat ca nu apa nova ne a debransat ci ei. Debransarea s a facut in fata usii apartamentului, spargandu se tavanul blocului, ocolindu ne astfel pe noi. Este legal ce au facut siel este legal suma pe care o pretind pentru deschidere, avand in vedere ca este o asociatie de proprietari si nu un executor judecatoresc ?!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 20:29, 28 Iunie 2023
Nu e legal, angajati un avocat si cereti despagubiri, rebransare, plus plata cheltuielilor de judecata.
imi pretinde suma de 40 000 de ron suma de deschidere.

Presedintele de asociatie,asociatia de proprietari nu detin autoritatea si competenta sa dispuna restrictionarea/sistarea furnizarii utilitatilor in sistem centralizat
Notificati oficial presedintele de asociatie cu obligatia refacerii bransamentului la instalatia parte comuna sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta ,ude puteti solicita inclusiv daune pentru lipsa utilitatilor
Acum, daca vorbim despre restante - realizati ce inseamna 80.000 lei?
Nu ma bag sa mai comentez cum s-a ajuns la aceasta suma, ca mai bine va mutati in Casa Poporului - acolo serviciile sunt mai ieftine...
In rest, cu sfaturi, gen @ynocentta, eu zic sa incercati o noua discutie la as. prop. si nu numai cu presedintele, ci o audienta la com. ex.
Daca sunteti oameni seiosi, problema se rezolva, dar si 40.000 lei cat mai aveti in debit, reprezinta ceva.
Domnule Grecu, cu tot respectu' nu numai dvs, nici avocati de top nu si pot explica aceste sume astronomice, explicatia asociatiei si a presedintelui sunt penalitatile !!! In conditiile in care noi numai avem apa ! Cu asociatia nu se poate discuta pentru ca incep sa tipe si sa vb peste tine. Presedintele procedeaza la fel. Vorbeste odata cu tine. In ciuda faptului ca ne am luat angajament de plata, semnat si stampilat de ei, si am apucat de am platit (si mai aveam de gand sa platesc) ne au debransat ! Ei pe noi nu ne au notificat prin scris nu avem niciun act, o decizie judecatoreasca, cum ca urmeaza sa fim debransati. Domnul presedinte ne a informat telefonic cu 2 sau 3 saptamani inainte sa se intample acest lucru. Dar a mai fost un angajament de plata pe care iar nu l au respectat. Ultima data au hotarat dansii sa preia datoria noastra, fiindca erau presati de apa nova si amenintati ca le vor sista serviciile, si au platit o iar fara sa ne anunte, in conditiile in care m am oferit sa platesc. Si n au vrut sume de 5000 sau 10 000 de lei. Voiau 15 000, 20 000. Presedintele acum spune ca asociatia vrea toata suma, adica 40 000 de lei ca sa mi dea drumu la apa. Cum vi se pare asta? Eu am conversatia pe whatsapp. Am angajamentele si chitantele in casa. Despre ce vorbim ?

Adam Grecu a scris:

Acum, daca vorbim despre restante - realizati ce inseamna 80.000 lei?
Nu ma bag sa mai comentez cum s-a ajuns la aceasta suma, ca mai bine va mutati in Casa Poporului - acolo serviciile sunt mai ieftine...
In rest, cu sfaturi, gen @ynocentta, eu zic sa incercati o noua discutie la as. prop. si nu numai cu presedintele, ci o audienta la com. ex.
Daca sunteti oameni seiosi, problema se rezolva, dar si 40.000 lei cat mai aveti in debit, reprezinta ceva.


Si totusi, discutia tre' sa o purtati cu asociatia de proprietari. V-as sfatui sa apelati la un mediator (adica, sa nu mai poata presedintele sa vorbeasca peste dvs.).
Mediatorul stabileste totul in scris- si de o parte si de alta. Este ce-a mai ieftina solutie, va rog sa ma credeti, am folosito si noi in cateva cazuri.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debranșare apa calda si rece NycoAlina NycoAlina Buna seara! Va rog frumos sa imi Spune-ți daca asociația de proprietari si președintele au dreptul sa oprească apa calda si rece fără a intra in ... (vezi toată discuția)
O problema cu apa rece de la apa nova..... IonCristi79 IonCristi79 Buna ziua! Ma numesc Serbu Cristi locuiesc in Bucuresti sectorul 5. De ceva timp exista o problema la mine in bloc legata de apa rece de la Apa Nova. Avem ... (vezi toată discuția)
Debransare ilegala apa nova - solutii? ancut75 ancut75 In urma neplatii(perioada indelungata) a serviciilor de furnizare apa de catre anumiti locatari, cei de la apa nova a sistat serviciile de furnizare pentru ... (vezi toată discuția)