avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bransament individual Apa Nova
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bransament individual Apa Nova

Buna ziua,

conform noii legislatii, a reusit cineva bransamentul individual la bloc, la Apa Nova?
Care ar fi costurile totale, estimative, ale bransarii si cat timp ar dura procesul?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: racu_camelia , utilizator 08:05, 22 Februarie 2019
Un bransament individual (apa potabila), nu este o lucrare de 2 lei...
Presedintele dvs. sa se deplaseze la Apa Nova, la serviciul tehnic cu o cerere serioasa in acest sens. Dumnealor, daca au sa accepte cererea asociatiei, o sa va intocmeasca (contra-cost) un proiect tehnic, precum si un deviz privind costurile.
Trebuie sa stiti ca puteti colabora cu firma in sensul ca puteti efectua si dvs. o parte din lucrari (groapa, procurarea constructiei - poate fi din ciment armat, dar poate gasiti din plastic care este mai ieftina).
In mod normal toata aceasta lucrare poate dura ceva timp (mai mult patrea de aprobari, proiect, etc.). Partea practica poate dura max. 3-4 zile.
Atentie, furnizorul trebuie sa doteze bransamentul cu apometru pe care o sa vi-l introduca in pretul final !
Succes!
Buna ziua,

cererea de bransament individual trebuie facuta de Asocatie sau de proprietarul care doreste asta?
Dat fiind ca asociatia are un bransament deja, nu e foarte doritoare de a mai face alte demersuri.
Insa exista riscul sa fim debransati de la apa rece ca urmare a facturilor neplatite. De aceea incerc sa previn situatia, facand un bransament individual.

Multumesc

Adam Grecu a scris:

Un bransament individual (apa potabila), nu este o lucrare de 2 lei...
Presedintele dvs. sa se deplaseze la Apa Nova, la serviciul tehnic cu o cerere serioasa in acest sens. Dumnealor, daca au sa accepte cererea asociatiei, o sa va intocmeasca (contra-cost) un proiect tehnic, precum si un deviz privind costurile.
Trebuie sa stiti ca puteti colabora cu firma in sensul ca puteti efectua si dvs. o parte din lucrari (groapa, procurarea constructiei - poate fi din ciment armat, dar poate gasiti din plastic care este mai ieftina).
In mod normal toata aceasta lucrare poate dura ceva timp (mai mult patrea de aprobari, proiect, etc.). Partea practica poate dura max. 3-4 zile.
Atentie, furnizorul trebuie sa doteze bransamentul cu apometru pe care o sa vi-l introduca in pretul final !
Succes!

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu puteți face branșament individual în condițiile descrise de dvs.. Puteți face toți locatarii din condominiu, dar absolut toți, contracte individuale în condițiile descrise pe site-ul Apa Nova.
Doamna,
Puneti intrebarea corect altfel nu stim sa va raspundem. Urmariti ce v-a scris @latka - de altfel era greu sa accesati site-ul Apa Nova...
Ce fel de asociatie aveti acolo pentru ca observ ca si la RADET o duceti la fel de "bine"?
Buna seara,

momentan am primit înștiințare ca blocul va fi executat silit pentru datoria veche la Radet. Președintele blocului urmează sa deschidă un cont bancar ce va suferi o poprire. In aceste condiții ne gândim cum am putea preveni sistarea apei reci, în condițiile in care toti banii vor merge către datoria Radet si nu si către ceilalți furnizori. Deocamdată suntem la zi cu facturile la Apa Nova.
Datoria vine de la fostul administrator ce a delapidat fonduri. Si a fost făcută plângere la politie. Dosarul este pe rol la judecătorie. Insa chitanțe de la vecini, care sa dovedească plata fondurilor delapidate nu sunt asa multe.
Sunt mutată de curând in bloc si incerc sa îmi dau seama ce pot face sa nu fie mai rău.

Am contactat si Apa Nova care nu a știut sa imi dea un răspuns la telefon si vor reveni in scris, spun ei. De aceea am adresat aici întrebarea.

Mulțumesc frumos

Adam Grecu a scris:

Doamna,
Puneti intrebarea corect altfel nu stim sa va raspundem. Urmariti ce v-a scris @latka - de altfel era greu sa accesati site-ul Apa Nova...
Ce fel de asociatie aveti acolo pentru ca observ ca si la RADET o duceti la fel de "bine"?

Alte discuții în legătură

Probleme asociatie proprietari rentz rentz Buna ziua, Va expun mai jos un istoric al problemelor Asociatiei de Proprietari bloc X scara 1 : 1. Blocul X are 8 scari si 7 etaje si a fost construit ... (vezi toată discuția)
Contract direct cu furnizorul sesa10 sesa10 Va rog, Va adresez tuturor celor ce ma pot ajuta, urmatoarea intrebare: Daca mi-am montat la bloc centrala proprie, adica voi avea caldura si apa calda ... (vezi toată discuția)
Bransament apa rece SimonaBardea SimonaBardea Buna ziua! Locuiesc intr-un condominiu si doresc bransament individual la apa rece. Va rog sa-mi spuna daca a reusit cineva acest lucru si cum? Furnizorul ... (vezi toată discuția)