avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dobandire drept de proprietate straini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dobandire drept de proprietate straini

As avea nevoie de o opinie in urmatoarea speta: o persoana juridica romana are ca unic asociat o persoana juridica straina, respectiv din Panama. Persoana juridica romana este lichidata si activele acesteia urmeaza sa/i revina asociatului unic. Este vorba de imobile (terenuri si cladiri) cu valoare de piata insemnata. Conform L312/2005, art. 6, "...persoana juridica apartinand statelor terte poate dobandi dreptul de proprietate asupra terenurilor, in conditiile reglementate prin tratate internationale, pe baza de reciprocitate". Intre Romania si Republica Panama exista (din cate am putut afla) doar un un acord comercial care nu contine nicio prevedere referitoare la dobandirea de terenuri. In aceste conditii, cum va putea asociatul unic sa devina proprietar al imobilelor fostei persoane juridica romane?

Alte discuții în legătură

Patrimoniul societatii comerciale cu raspundere limitata Se va lichida patrimoniul , dar societatea are in patrimoniu bunuri imobile - terenuri - cui ii revin ?Cetateanului strain care a fost asociat unic ? prin ce ... (vezi toată discuția)
Cetatean american cu permis sedere poate cumpara teren intravilan in ro? Informed Informed Buna ziua, Am postat azi o intrebare sub numele \\"Informed\\"…. intre timp am gasit legea cu privire la dreptul de proprietate asupra terenurilor ... (vezi toată discuția)
Drepturi ale strainilor in romania pink_suede pink_suede Care sunt conditiile pe care trebuie ca le indeplineasca un strain, pentru a putea construi o locuinta, in Bucuresti, Romania? (vezi toată discuția)