avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Am o ruda care s-a recasatorit a doua oara . ambii au cate un copil din casatoriile anterioare , respectiv si cate un nepot . Impreuna au cumparat o locuinta cu bunuri in ea in care stau acum si pe care vor sa o treaca pe numele celor doi nepoti acum cat traiesc ambii.. Ce acte trebuie facute si ce se intampla in cazul in care decedeaza unul dintre ei?domnul mai poseda o locuita mostenire de la parinti , doamna nu mai are nimic . Multumesc!
Cel mai recent răspuns: limac , utilizator 09:27, 12 Ianuarie 2012
Daca vor sa vanda merg la notariat si incheie un act de vanzare-cumparare catre cei doi nepoti. Daca nu vor sa ramana pe drumuri la decesul unuia din ei trebuie sa incheie vanzarea cu clauza de habitatie viagera.
multumesc de raspunsuri! la act de vanzare cumparare se poate sa fie numai o parte- sa zicem a domnului? nepotul la cat are dreptul? dar nu s-ar putea si prin testament?adica sa faca fiecare testament prin care sa specifice ca da partea lui nepotului respectiv?daca domul decedeaza primul se imparte locuinta 3/4 sotia si 1/4 copilul ( mostenitor -nepotul?}si numai dupa decesul doanei pot imparti 1/2?
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa mostenesti incat rudele sa nu-l poata ataca ? szepi1 szepi1 Buna ziua ! Sunt viitorul mostenitor din motive de incredere si cunostinta, insa fara relatie de rudenie. Casa este pe numele doamnei, domnul are un nepot ... (vezi toată discuția)
Testament sau contract de vanzare cumparare?? Florenta Matis Florenta Matis Buna seara! As dori ca prin bunavointa dvs. sa ma lamuriti intr-o problema: Daca in cazul unei persone varsnice de 76 ani, aceasta poate dispune prin ... (vezi toată discuția)
Testament/contract vanzare cumparare/donatie? claudia_petre claudia_petre Buna ziua. Ingrijesc o femeie in varsta care doreste sa imi lase locuinta. Mentionez ca are nepoti din partea surorii. Va rog sa imi spuneti ce act trebuie ... (vezi toată discuția)