avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Facturi neincasate - trecere pe cheltuieli
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Facturi neincasate - trecere pe cheltuieli

Din perioada mai 2008 - noiembrie 2008 am facturi emise catre clienti si neincasate in valoare de 3125 lei + TVA.
Pentru a nu mai aprea cu acest sold la clienti (cu siguranta nu vom mai incasa suma pentru ca clientii au cumparat marfa si nu vor sa mai plateasca, au procedat la fel cu mai multe soc.) in balanta pot sa trec suma pe contul 654 Pierderi din creante si debitori diversi? Trebuie sa trec mai intai suma pe 4118 clienti incerti si apoi pe cheltuieli? Pot face cele 2 operatii in luna decembrie 2011 sa nu mai i-mi apara in bilant?
Cel mai recent răspuns: gyova26 , utilizator 13:30, 12 Ianuarie 2012
din cate stiu eu ,prima data trebuie sa te interesezi daca firmele sunt in insolventa sau faliment si doar apoi le poti scote din contabilitate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marfa vanduta catre firme la care s-a pronuntat sentinta de inchidere a procedurii de faliment radu_rus radu_rus am vandut marfa catre o firma la care s-a pronuntat sentinta de inchidere a procedurii de faliment si am inteles ca pot deduce TVA-ul aferent sumei pe care o ... (vezi toată discuția)
Prescriere facturi din anul 2008 Catigaspar10 Catigaspar10 am facturi emise in 2008, neincasate. se prescriu? ce se intampla cu cheltuiala?dar cu tva? multumesc (vezi toată discuția)
Clienti incerti pol ileana pol ileana cum se procedeaza cu clientii de la care nu poti sa-ti recuperezi creanta si nici nu sunt in instanta, vechimea lor fiind din 2006. cum se pot scoate din ... (vezi toată discuția)