In urma cu un an am castigat un proces cu secretarul comunei , acesta refuzand sa-mi trimita dosarul la ANFP , pentru promovarea in grad profesional si anume consilier , mentionea sunt functionar public in administratia locala.
Hotararea este definitiva si irevocabila insa dansul refuza sa o puna in aplicare , ce este de facut.
Instanta il obliga sa-mi trimita dosarul la ANFP , si-l obiga sa-mi plateasca 20 lei pe zi pana la realizarea obligatiei de la data la care am promovat examenul, s-au scur doi ani de la promovarea examenului si un an de la castigarea procesului . Din cate stiu fapta se prescrie in Codul Civil dupa trei ani , sper sa nu ma insel.
Ce sfaturi imi puteti da.
Procedati la executarea silita a hotararii, punerea ei in aplicare prin intermediul unui executor judecatoresc.
Art. 405 din Codul de procedura civila prevede ca dreptul de a cere executarea silita se prescrie in termenul de 3 ani. Termenul de prescriptie incepe sa curga de la data cand se naste dreptul de a cere executarea silita, adica de la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii.
Prescripție
bufa
Termenul de prescripție începe de la data cînd se dă la recurs Decizie cu specificarea IREVOCABIL ? sau de la data cînd decizia vine acasă prin ... (vezi toată discuția)