avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1268 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Nerespectarea unei hotarari judecatoresti
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Nerespectarea unei hotarari judecatoresti

In urma cu un an am castigat un proces cu secretarul comunei , acesta refuzand sa-mi trimita dosarul la ANFP , pentru promovarea in grad profesional si anume consilier , mentionea sunt functionar public in administratia locala.
Hotararea este definitiva si irevocabila insa dansul refuza sa o puna in aplicare , ce este de facut.
Instanta il obliga sa-mi trimita dosarul la ANFP , si-l obiga sa-mi plateasca 20 lei pe zi pana la realizarea obligatiei de la data la care am promovat examenul, s-au scur doi ani de la promovarea examenului si un an de la castigarea procesului . Din cate stiu fapta se prescrie in Codul Civil dupa trei ani , sper sa nu ma insel.
Ce sfaturi imi puteti da.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 17:33, 11 Ianuarie 2012
Procedati la executarea silita a hotararii, punerea ei in aplicare prin intermediul unui executor judecatoresc.
Art. 405 din Codul de procedura civila prevede ca dreptul de a cere executarea silita se prescrie in termenul de 3 ani. Termenul de prescriptie incepe sa curga de la data cand se naste dreptul de a cere executarea silita, adica de la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Momentul cursul prescriptiei in cazul unor titluri executorii pronuntate pe vechiul cod de procedura civila eagle_free eagle_free Buna seara. Noul cod de procedura civila prevede: CAPITOLUL V Prescripţia dreptului de a obţine executarea silită Termenul de prescripţie ... (vezi toată discuția)
Hj definitiva vasilica53 vasilica53 Buna ziua daca ma aude cineva vreau sa stiu termenul de punere in aplicare a unei Hotarari definitive si irevocabile si temeiul legal.Multumesc (vezi toată discuția)
Prescripție bufa bufa Termenul de prescripție începe de la data cînd se dă la recurs Decizie cu specificarea IREVOCABIL ? sau de la data cînd decizia vine acasă prin ... (vezi toată discuția)