avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... violenta domestica
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

violenta domestica

dragii mei am o mare problema.........am un frate dependent de alcool care le face viata grea parintilor mei.si cand spun viata grea.ma refer la faptul ca ii bate in mod regulat, ii ameninta cu moartea,le ia pensia..si toate astea nu se opresc aici:tin sa va spun ca amenita si bate atat pe nepoti ,fratii ce intra sa-l opresca,toate au culminat saptamana asta cand a batut-o pe nepoata mea de 17 ani, pe fratele meu de36 pe tatal meu...de ce va spun toate astea .fiindca bietii mei parinti(batrani ,trecuti de 65 de ani)traiesc cu teama in fiecare zi ca vine sa ii bata.tin sa mentionez ca fratele in culpa are 46 de ani,si locuieste cu parintii mei deoarece a divortat si nu a mai avut unde sa se duca.dati-mi un sfat ce se poate face , in acest caz fiindca politia spune ca nu ii poate face nimic.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:13, 12 Ianuarie 2012
Depinde , daca doriti cu adevarat ca acest calvar sa inceteze, ipoteza cea mai viabila ar fi depunerea de plangere penala, certificate medico-legale, etc.
Evacuarea fratelui violent.
Desigur ca ar fi preferabil sa nu se ajunga acolo, ci sa il puteti ajuta intr-un alt mod, de pilda, sa il convingeti sa faca tratament pentru dezalcolizare, pentru a inceta violentele si orice neajuns provocat de aburii alcoolului.Insa, daca acest lucru va este cu neputinta, eu zic asa, plangere penala impotriva fratelui violent, de catre toate victimele.In cazul unei plangeri penale politistii nu se vor putea eschiva, cum ca nu pot face nimic, asa cum ar fi cazul unei simple sesizari sau reclamatii.
Fratele ar putea fi obligat la tratament medical, ca masura de siguranta ce poate fi luata si pe perioada urmaririi penale, si care ar implica si dezalcoolizarea , zic eu.In caz de impotrivire la acest tratament, s-ar putea dispune internarea medicala, tot ca masura de siguranta, si , poate, mult mai eficienta.
Ati putea ca la un moment dat sa va retrageti plangerile, intrucat, in cazul infractiunilor de loviri si amenintare este posibila retragerea plangerii sau impacarea partilor, pana la a se pronunta o hotarare definitiva.
nu cred ca se mai poat impaca partile,deoarece violenta dureaza de prea mult timp .certificatul medico legal se poate scoate chiar daca de la ziua violentei au trecut 2 zile.?mentionez ca ranile sunt vizibile.
chiritza_80 a scris:

nu cred ca se mai poat impaca partile,deoarece violenta dureaza de prea mult timp .certificatul medico legal se poate scoate chiar daca de la ziua violentei au trecut 2 zile.?mentionez ca ranile sunt vizibile.

Sigur ca da!.
a sa nu mai pierdeti timpul deschideti 2 procese dintre care unul pe ordonanta presedintiala.
Fara hotarare judecatoreasca nu il puteti evacua.Daca dovediti violenta aveti sanse pe ordonanta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier, vatamare corporala usoara. cristianghebirta cristianghebirta Buna ziua, In urma cu cateva luni am avut un conflict cu o persoana. Acea persoana a vrut sa ma loveasca cu o bata de lemn. Intre timp a aparut fratele meu cu ... (vezi toată discuția)
Internarea nevoluntara a unui alcoolic diana_mm27 diana_mm27 Buna ziua! Ma intereseaza care sunt conditiile unei internari nevoluntare a unui alcoolic, respectiv tata, intrucat acesta nu este deacord sa mearga benevol la ... (vezi toată discuția)
Rog raspuns urgent!!! minor in pericol!!! Msil Msil Fratele meu are un copil de 4 ani in urma unei relatii de concubinaj. Copilul l-au avut in Spania dar, in urma cu 2 ani au revenit in tara. Ei locuiesc in ... (vezi toată discuția)