avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa sot fara copii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa sot fara copii

Deci sotul unei prietene a decedat si nu au avut copii. Sotul decedat nu are frati sau surori. Ce drept au socrii la succesiune? Mentionez ca sotii aveau un apartament pe numele lor la care insa au contribuit parintii sotiei plus ca sotia a facut ceva datorii pentru tratamentul sotului care era foarte bolnav (cancer). Casatoria a durat 8 ani.
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 19:26, 11 Ianuarie 2012
Dreptul de mostenire are Sotia suoravietuitoare si ascendentii privilegiati, adica parintii defunctului, mostenitori care fac parte din clasa a II a. Ei vor avea impreuna cota de 1/2 din bunurile defunctului iar Sotia 1/2. Bunurile defunctului sunt atat cele proprii cat si cele in comun cu Sotia, adica aici in speta 1/2 din apartament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta succesiune User4567 User4567 Buna ziua! Avem urmatoarea speta: Sotul matusii mele este decedat din 2010. Parintii acestuia sunt decedati, el mai avand un singur frate care la randul sau ... (vezi toată discuția)
Lntrebare succesiune karcsika1958 karcsika1958 Un Defunct avea 2 sotie pe rand.Cu a 2 a trait 26 ani.Intrebarea este ca nu avea copii de la nici unu. In acest caz cineva poate sa depuna actiunea ... (vezi toată discuția)
In caz de deces, cui revin bunurile mele? MC_COSTIN MC_COSTIN AS VREA SA STIU , IN CAZ CA EU SI SOTUL MEU MURIM, CUI REVIN BUNURILE NOASTRE? NEAVIND COPII, MA GANDESC CA PARINTILOR?SAU SOCRILOR? (vezi toată discuția)