avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... raspundere salariat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

raspundere salariat

Buna seara,va deranjez cu o problema : Pentru o deplasare in strainatate(interes de serviciu) firma ia de la un prieten un mijloc de transport.Se conduce masina de care mai multi salariati (destinatia Italia).Ghinionul face ca unul din salariati face un accident si face praf masina.La intoarcere in tara salariatul respectiv pleaca din firma pur si simplu.Firma a adus masina in tara si o repara pe banii ei.Cum ar trbui procedat cu salariatul pentru a putea recupera o parte din prejudiciu??Fac mentiunea ca exista dovada ca era la volan dn p-v si amenda de la italieni,unde este trecut in acte.:((
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:45, 11 Ianuarie 2012
Se actioneaza in judecata acel fost salariat pentru a se recupera prejudiciul cauzat societatii prin provocarea acelui accident ....actiunea se depune la Tribunalul in raza caruia isi are sediul angajatorul si este scutita de plata taxelor judiciare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa ma intorc cu copiii in tara! ContSters181164 ContSters181164 Buna!Sunt mamica a doua fetite gemene de 9 luni.Am nascut in Italia,si momentan ma aflu aici,dar nu am rezidenta,nici contract de munca,nici eu nici sotul cu ... (vezi toată discuția)
Infractiune pe teritoriul italiei - pedeapsa aplicabila panaitraisa panaitraisa Buna ziua ! Un sofer de tir,angajat al unei firme de transport in Italia,neprimindu-si salariul de 2 luni,a vandut marfa cu care era incarcat si o parte din ... (vezi toată discuția)
Accident cand ma intorceam de la munca in italia iordanteodor iordanteodor vreau sa stiu daca intrepinderea la care muncesc are vreo obligatie sami plateasca despagubiri si daunefizice (vezi toată discuția)