Trebuie sa faceti precizari suplimentare:
-ati fost trimis in delegatie/ detasare de catre o firma romaneasca la un punct de lucru din strainatate, respectiv la munca in baza unui contract incheiat intre 2 firme (una romaneasca si cealalta straina),
-evenimentul s-a produs pe traseul de intoarcere stabilit, intr-o anume perioada de timp stabilita,
-in ce conditii s-a produs evenimentul (detalii).
Evenimentul produs trebuie anuntat de catre angajatorul din tara la ambasada Romaniei din tara respectiva, la institutia care se ocupa cu securitatea si sanatatea muncii din tara respectiva, la politia din tara straina (daca a fost accident rutier), respectiv la ITM din judetul unde este inregistrata firma/ Inspectia muncii.
nu stiu daca am scris unde trebuie este prima zi cand intru pe avocatnet spuneam ca locuiesc in italia bergamo muncesc pentru o firma italiana de 5 ani am contrac termen indetrminat am facut accident coegul meu italian a adormit la volan voiam sa stiu intreprinderea trebuie sa aibe vreo asigurare pentru muncitori gadesc ?
Inteleg ca sunteti angajat la o firma din Italia cu CIM pe perioada nedeterminata. Deci nu printr-o firma romaneasca de plasare forta de munca (nu aveti CIM incheiat cu o firma romaneasca).
In acest caz, evenimentul produs se cerceteaza conform legislatiei italiene. In mod normal, firma ar trebui sa aiba asigurare pentru AM si BP (sa cotizeze obligatoriu, lunar, la un fond national unic din care se platesc concedii medicale, se deconteaza cheltuieli, tratamente medicale, recuperare medicala, etc.) si posibil si o asigurare pentru AM incheiata cu o firma de asigurari din Italia. Nu cunosc legislatia italiana.