va rog mult daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns.problema sta asa:bunica si bunicul meu sunt decedati.au lasat in urma o casuta plus cativa metri de teren.au avut 3 copii.mama mea,si inca 2 fete,dintre care una e decedata.in casa pina acum a stat copilul celei decedate.mama si cealalta sora a ei vor sa mi dea mie partea lor de pamant sa-mi fac si eu o casa acolo.terenul are vreo 1000mp.deci practic toata lumea e deacord inclusiv verisorul meu(cel care sta acum acolo)il las si pe el acolo.eu facandu-mi casa pe cei 650mp care i se cuvin mamei si matusii.Titlul de proprietate e pe numele bunicii.nu s-a facut dezbaterea mostenirii,si nu prea avem bani ptr asta,eu vreau sa stiu daca incep sa construiesc fara a avea act de proprietate pe numele meu-la ce riscuri ma expun?si daca e bine sa fac asa...mama sau matusa niciodata nu ma va da afara de acolo....pot sa fac un act la notar ceva..cu varu?
da...treaba e mai complicata ca bunica a fost casatorita de 2 ori...mama si matusa in viata sunt cu primul sot..iar matusa cea care a decedat e facuta cu ultimul...la primarie nu vor sa-mi elibereze anexa 24 pina nu duc certificatul de divort al bunicii...pe care mama nu-l mai are si nu stim unde sa cautam....si am zis ca e mai simplu poate sa fac casa fara a avea acte....ca indiferent daca vreodata verisorul ar vrea judecata sau instanta...oricum nu ar castiga...lasandu-l si pe el acolo,si el neavand nici un act original de la nimic.multumesc oricum!
Succesiune
Mirelaman
Buna ziua , mama mea locuieste impreuna cu bunica si matusa si varu.
in urma succesiuni facute dupa tataie , fiecare din copii avand o cota parte din curte , ... (vezi toată discuția)