avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere mostenire

va rog mult daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns.problema sta asa:bunica si bunicul meu sunt decedati.au lasat in urma o casuta plus cativa metri de teren.au avut 3 copii.mama mea,si inca 2 fete,dintre care una e decedata.in casa pina acum a stat copilul celei decedate.mama si cealalta sora a ei vor sa mi dea mie partea lor de pamant sa-mi fac si eu o casa acolo.terenul are vreo 1000mp.deci practic toata lumea e deacord inclusiv verisorul meu(cel care sta acum acolo)il las si pe el acolo.eu facandu-mi casa pe cei 650mp care i se cuvin mamei si matusii.Titlul de proprietate e pe numele bunicii.nu s-a facut dezbaterea mostenirii,si nu prea avem bani ptr asta,eu vreau sa stiu daca incep sa construiesc fara a avea act de proprietate pe numele meu-la ce riscuri ma expun?si daca e bine sa fac asa...mama sau matusa niciodata nu ma va da afara de acolo....pot sa fac un act la notar ceva..cu varu?
Cel mai recent răspuns: mihaela239 , utilizator 19:41, 11 Ianuarie 2012
Nu puteti face Decat succesiunea! Apoi sa faceti un partaj cu dezmembrare a terenului.
da...treaba e mai complicata ca bunica a fost casatorita de 2 ori...mama si matusa in viata sunt cu primul sot..iar matusa cea care a decedat e facuta cu ultimul...la primarie nu vor sa-mi elibereze anexa 24 pina nu duc certificatul de divort al bunicii...pe care mama nu-l mai are si nu stim unde sa cautam....si am zis ca e mai simplu poate sa fac casa fara a avea acte....ca indiferent daca vreodata verisorul ar vrea judecata sau instanta...oricum nu ar castiga...lasandu-l si pe el acolo,si el neavand nici un act original de la nimic.multumesc oricum!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Mirelaman Mirelaman Buna ziua , mama mea locuieste impreuna cu bunica si matusa si varu. in urma succesiuni facute dupa tataie , fiecare din copii avand o cota parte din curte , ... (vezi toată discuția)
Bunica mi-a donat 1/2 din casă și o suprafață din grădină, dar copiii ei nu sunt de acord cu ce am primit și nu mă lasă să-mi fac casă acolo. cum aș putea să obțin bucata mea de teren? diana2482 diana2482 Am facut contract de donatie cu bunica si am primit jumate din casa si o suprafata de 1260mp de teten din gradina unde mai au si cei 4 copii ai ei teren.Eu as ... (vezi toată discuția)
Buna ziua tuturor. numele meu este andrei și vreau să vă cer ... Andrei  Gabriel Andrei Gabriel Buna ziua tuturor. Numele meu este Andrei și vreau să vă cer părerea legat de situația soției mele. Eu împreună cu soția mea am construit la tara in ... (vezi toată discuția)