Buna ziua tuturor.
Numele meu este Andrei și vreau să vă cer părerea legat de situația soției mele.
Eu împreună cu soția mea am construit la tara in curtea bunici dar separat de casa ei , vis a vis o căsuță mică la îndemnul bunici și mamei soției. Acolo la tara este curtea foarte mare și de asemenea și casa bunicii care este in stare buna. Soția mai are o sora care locuiește la tara fiind căsătorită acolo dar la câteva case departare. Căsuță pe care am făcut-o noi este de vacanță și de weekend iar în momentul în care am construit am făcut la îndemnul bunicii și mamei soției mele . Soția mea a primit de la mama ei și apartamentul din București prin contract de donație , urmând va sora ei să primească casa bunicii de la tara cu tot terenul in afara de casa noastră de vacanță construita în aceeași curte dar cumva separat fiind pe marginea de vis-a-vis. Acum sora soției mele nu vrea sa mai primească aceea casa de la țară spunând că ar fi normal să împărțim și apartamentul și casa de la tara , dar inițial ea fiind de acord cu aceasta împărțire. Apartamentul de la București este locul unde soția mea a locuit de când se știe iar după ce ne-am căsătorit locuim amândoi în acest apartament primit sub forma de donație. La tara am construit căsuța de vacanță cu mult înainte de a se ajunge la discuții de împărțire , iar dacă știam nu mai construiam. Întrebarea mea este , cum putem face pentru a fi siguri că nu suntem atacați o data ce sora soției mele și-a schimbat ideile și acum are vrea să facă parte și la apartamentul soției din București, cu toate că la tara are casa in care părinții soției mele au investit pentru ea și de asemenea deține și gradina mare, dar noi avem căsuța de vacanță în aceeași curte, unde am vrea sa dezmembram și să ne dăm separat fara a avea în niciun fel pretenții asupra terenului din gradina , ci doar sa avem o cale de acces.
Va mulțumesc!
Se pare ca bunica este inca in viata si poate decide cu privire la proprietatea pe care o are.
Cu toate acestea,tocmai pentru ca este in viata, iimpartirea bunurilor sale nu se poate face. Legea spune ca mostenirea se dezbate abia dupa deschiderea succesiunii care se face dupa decesul persoanei care lasa mostenirea respectiva.
Cu toate acestea, bunica, in timpul vietii poate sa le ajute pe cele doua fiice ale sale, spre a evita posibilele certuri dintre ele dupa decesul bunicii.
Cum le poate ajuta?
- Sa transforme contractul de donatie cu privire la aprtament in contract de vanzare-cumparare.
- Mai apoi, sa dezmembreze terenul pe care se afla casa bunicii impreuna cu casa voastra de vacanta in doua loturi distincte, cu cadastru diferit pentru fiecare dintre ele, cu intabulare diferita in Cartea Funciara, chiar daca bunica va continua sa ramana proprietar peste ambele loturi pana la decesul sau.
- Sa faca un testament, scris chiar de mana sa, in care sa povesteasca cum doreste ea sa imparta toate bunurile pe care le are intre cele doua fiice.
Succesiune
Fly
Buna seara, va deranjez si eu cu cateva probleme.
As vrea sa fac succesiunea dupa bunica mea, care a decedat in1996. Mostenitori sunt cei 4 copii, printre ... (vezi toată discuția)