avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCCESIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESIUNE

Buna ziua,
as dori un raspuns la urmatoarea problema:
- bunicul meu a decedat in urma lui ramanand sotia si trei copii;
- unul dintre copii si sotia doresc sa faca succesiunea dupa decedat, ceilalti refuza;
- intrebarea mea este daca pot fi obligati sa se prezinte la succesiune.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 10:09, 22 Octombrie 2008
Asa cum va atrag atentia si colegii mei, va recomandam ca in cazul in care nu au trecut 6 luni de la data decesului defunctului, mostenitorii interesati sa se prezinte la notariat pentru a da declaratia de acceptare a sucsesiunii, aceasta fiind foarte importanta in caz de litigiu.
Sau, puteţi s-o daţi sub semnătură privată, dar cu dată certă (inclusiv prin încheierea unui avocat). Doar nu e act de acceptare sub beneficiu de inventar. Nici de renunţare.

Liviu S.Bordaş

deci daca tatal meu si bunica doresc succesiunea si unchii mei nu, trebuie sa ii dea in judecata?
si daca nu se prezinta la tribunal?
Este treaba lor! Important este sa fie legal citati, atat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbaterea mostenirii nefis nefis buna ziua. va rog sa-mi spuneti ce se poate face in cazul in care sotia a decedat si terenul si casa a ramas a sotului si a celor 2 copii.Copii vor sa vanda ... (vezi toată discuția)
Etape succesiune MARIANAV MARIANAV Vin cu rugamintea de consilere intr-o problema de succesiune . Bunicul decedat proprietar locuinta.Are 2 copii,sotia traieste.Unul din copii doreste ... (vezi toată discuția)
Succesiune ContSters48919 ContSters48919 in cazul in care s-au scurs cele 6 luni de la deces (data deschiderii succesiunii) iar unii dintre mostenitori nu au facut dovada acceptarii (tacita sau ... (vezi toată discuția)