avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1021 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... RETINERE DIN SALARIU FARA NOTIFICARE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

RETINERE DIN SALARIU FARA NOTIFICARE

Buna,

colegele mele de la departamentul de salarizare mi-au retinut din salariu fara sa imi adreseze in prealabil o notificare scrisa. Au dreptul sa faca asta?

Retinerea din salariu a fost facuta deoarece ele considera ca in luna ianuarie 2011 trebuiau sa calculeze ca baza pentru concediul medical (postnatal), salariul minim. Am nascut la o zi dupa intoarcerea din primul concediu pentru ingrijirea copilului si au refuzat sa imi ia in considerare veniturile din indemnizatia de crestere copil. Va rog sa imi spuneti daca au procedat corect.
Cel mai recent răspuns: ContSters115847 , utilizator 10:23, 14 Ianuarie 2012
Art. 169 C.mun.:
(1) Nici o reţinere din salariu nu poate fi operată, în afara cazurilor şi condiţiilor prevăzute de lege.
(2) Reţinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decât dacă datoria salariatului este scadentă, lichidă şi exigibilă şi a fost constatată ca atare printr-o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.
......

Cum se calculeaza indemnizatia de maternitate, gasiti aici un articol :
[ link extern ] /
Multumesc pentru raspuns. Dar, chiar si dupa ce am citit postarile de pe contabun.ro, tot nu m-am lamurit cat trebuia sa iau pentru concediul medical postnatal: 75% din indemnizatia pentru primul copil, sau 75% din salariul minim pe economie, cum au spus colegele mele?
Daca ele au gresit, pot recupera diferenta?
Din cuantumul indemnizatiei primite in perioada respectiva ...
Multumesc. Voi scrie o cerere, sper sa pot recupera banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna efectuat in plus.cum se retine? oanaboro oanaboro buna ziua,puteti sa ma ajutati si pe mine sa lamuresc o problema?lucrez pe salarizare si intampin dificultati la retinerea banilor pe concediul de odihna ... (vezi toată discuția)
Se pot retine sume de bani de catre angajator? Serigrafu Serigrafu Buna, lucrez in cadrul unei firme de productie publicitara. In timpul executarii unei lucrari eu, impreuna cu un coleg, am gresit o comanda(in loc sa le ... (vezi toată discuția)
Oprire venit in timpul concediului medical Alina Silca Alina Silca Buna ziua! In urma unei erori de calcul a salariului prin care, timp de cateva luni, am primit o suma mai mare, s-a procedat ulterior la retinerea unei parti ... (vezi toată discuția)