avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Indiviziune

Buna seara,va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Bunici mei au decedat ,Bunica a decedat in 2008 iar Bunicul in 2009,in urma lor a ramas un apartament,Am facut succesiunea dupa bunica. Bunicul a avut o fata dintr-o alta casatorie si ii poarta numele,aceasta a plecat din localitate din 1970 de atunci nimeni nu mai stie nimic de ea.De aceea anul trecut am cerut scoaterea prin indiviziune in instanta,la primul termen judecatoarea m-a scutit de plata taxei de timbru judiciar. La termenul trecut s-a schimbat judecatoarea aceasta mi-a impus sa platesc taxa de timbru,sa aduc anexa 24 pentru succesiunea bunicului. Trebuie sa scot eu aceasta anexa? Pe cine trebuie sa trec in aceasta? Bunicul a avut si frati trebuie trecuti si acestia?
Este legal ca aceasta judecatoare sa ma puna sa pletesc taxa de timbru judiciar,daca judecatoarea dinaintea ei m-a scutit de aceasta ?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CTL , utilizator 22:03, 11 Ianuarie 2012
Daca instanta a dispus scutirea de taxa nu se poate sa revina asupra masurii. Cred ca esti intr-o eroare. Angajeaza avocat .Fratii buicului nu au drept la mostenire avand in vedere ca bunicul a avut copii . Daca a mai existat o fata a bunicului trebuie citata si trebuie sa invoci prescriptia dreptului de optiune succesorala a acesteia avand in vedere ca nu a acceptat succesiunea in 6 luni .
va multumesc!
trebuie sa scot anexa 24 si daca da pe cine trec in aceasta, la ce-mi foloseste?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anexa 24 in instanta CTL CTL Buna seara,va rog sa ma ajutati cu un raspuns va rog! Bunici mei au decedat ,Bunica a decedat in 2008 iar Bunicul in 2009,in urma lor a ramas un ... (vezi toată discuția)
Cerere certificate de nastere in instanta CTL CTL Buna seara, In urma decesului bunicilor mei a ramas un apartament, bunica a decedat in 2008,iar bunicul in 2009,am dezbatut succesiunea la notar,Fratele si ... (vezi toată discuția)
Scoaterea prin indiviziune CTL CTL Buna ziua, puteti sa ma ajutati va rog cu un raspuns? Dupa decesul bunicilor a ramas un apartament,pentru a intra in posesia partii mele de mostenire trebuie ... (vezi toată discuția)