avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 201 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Reclamatie contabil
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Reclamatie contabil

Va rog sa imi comunicati daca pot face reclamatie unui contabil avand urmatoarea situatie :
- avem contabila la firma din anul 2007 pana la 20.08.2011 cand am cerut explicatii pentru soldul aparut in fisa pe platitor .
Din acel moment s-a schimbat comportamentul acestei persoane . A spus ca in cel mai scurt timp o sa vina cu liste de explicatii sa inteleg si eu ce reprezenta suma de plata .
Pana la data de 20.11.2011 nu am primit aceste explicatii si am mers personal sa verific situatia .Ulterior am sunat contabila si i-am spus ca ceva nu este in regula ca nu ofera acele explicatii si ea a inceput sa tipe ca de ce nu am rabdare si ca nu mai poate lucra cu mine pentru ca nu ii ofer incredere . De aici am inteles foarte clar ca ea este cumva vinovata de acele sume restante .
Din acel moment colaboarea a luat sfarsit si am cerut actele contabile .
Actele contabile au fost predate abia acum in luna ianuarie , luna octombrie fiind ultima luna pentru care a lucrat si pentru care a primit salariu .
problema este ca aceasta contabila nu doreste sa puna la dispozitia firmei actele contabile in format electronic spunand ca trebuie sa primeasca salariu si pentru luna noiembrie pentru care nu a lucrat.

Intrebare : Doresc sa stiu daca este obligata sa predea firmei si actele contabile pe format electronic (cd, dvd) si daca da unde pot face reclamatie ?

multumim
Cel mai recent răspuns: ab o5czo , utilizator 02:45, 12 Ianuarie 2012
Situatiile contabile pentru luna octombrie se incheie in luna noiembrie; adica s-a prestat munca efectiva in luna noiembrie care in mod normal ar trebui remunerata.
Nu stiu ca sa existe vreo obligatie de predare si in format electronic. Singurul avantaj apare in cazul utilizarii aceluiasi soft, astfel ca nu mai este necesara introducerea manuala a soldurilor conturilor acestea putind fi preluate automat. In cazul utilizarii unui alt soft decat cel utilizat de contabila soldurile trebuie introduse la initializarea programului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control acte comisia de cenzori alina_ele alina_ele Buna ziua! Am nevoie de sfatul dumneavostra legata de contabilitatea asociatiei de proprietari. Pe scurt problema este urmatoare: in adunarea generala s-a ... (vezi toată discuția)
Drept de autor proiect constructie pe suport electronic. nu se pune in pericol dreptul de autor cand primaria pretinde aceasta? allutza allutza Buna ziua, Va rog frmos sa-mi dati un sfat.Am o firma de proiectare si inginerie orice client primeste dosarul cu acte( proiect arhitectura, ... (vezi toată discuția)
Comunicat anaf privind depunerea declaraþiilor 100, 300 si 710, noile softuri si obligatii fiscale in luna decembrie 2011  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu [b][i]Pentru declaraţiile 100, 300 si 710, începând cu raportãrile pentru luna noiembrie 2011, se schimbã atât softurile de raportare (numai PDF ... (vezi toată discuția)