avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am aflat cu stupoare ca medicul de familie m-a ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am aflat cu stupoare ca medicul de familie m-a "vandut" unui alt medic, odata cu activele cabinetului medical

Sunt inscris ca si pacient la un medic de familie care, am aflat cu stupoare, m-a "vandut" (de parca atunci cand m-am inscris pe listele lui m-a platit si acum vrea sa-si recupereze investitia) unui alt medic odata cu activele cabinetului medical
As dori sa stiu care este baza legala care-i permite acest lucru fara ca eu (pacientul de pe urma caruia a castigat niste bani) sa fiu instiintat de acest lucru si care sunt posibilitatile mele de a actiona impotriva celor doi medici, atat a celui care a vandut cat si a celui care a cumparat. Ma gandesc chiar sa-l actionez in instanta pe cel care a vandut deoarece consider ca mi-a incalcat drepturile in ceea ce priveste secretul profesional
Nu de alta dar poate ca nu-mi convine de celalalt medic cu care a facut tranzactia sau poate ca nu vreau ca acel nou medic sa-mi cunoasca trecutul medical.
Astept cu nerabdare raspunsurile dumneavoastra si imi cer scuze daca acest topic nu l-am deschis unde era cazul.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 18:12, 12 Ianuarie 2012
1. Fostul medic de familie poate nu mai vrea sa profeseze in aceasta ocupatie si si-a gasit alta si nu poate fi obligat sa va mentina ca pacient daca el nu mai este medic de familie.

2. Daca nu va convine noul medic de familie va puteti alege altul daca aveti aceasta posibilitate.
de acord ca poate nu mai vrea sa profeseze
dar nu era normal sa ma anunte cumva
nu sa ma trezesc dat unui medic oarecare ...
Aveti dreptate si dvs.
Un coleg mai priceput o sa va spuna si cum trebuia procedat in mod legal.
Este imoral si foarte deprimant acest mod de transfer fara a va fi informat nimeni in prelabil. Din pacate, exista Legea 95/2006 si Ordinul 1322/2006 al Ministerului Sanatatii care a permis aceasta practica care prevede ca „praxisul de medicina de familie reuneste patrimoniul de afectatiune profesionala, infrastructura cabinetului si clientela reprezentata de pa­cienti si alti beneficiari ai serviciilor oferite de cabinet”.
[ link extern ]
Conform legii 95 din 14 aprilie 2006, trebuie sa fiti informat de noul medic asupra schimbarilor intervenite:
(3) Preluarea activităţii unui praxis existent de către un alt medic de familie, în condiţiile încetării activităţii medicului titular, se face prin transmiterea patrimoniului de afectaţiune profesională deţinut către medicul care preia praxisul. Noul deţinător va aduce la cunoştinţă autorităţilor de sănătate publică teritoriale, caselor de asigurări de sănătate, respectiv pacienţilor, preluarea praxisului. Criteriile şi metodologia de preluare se stabilesc prin norme aprobate prin ordin al ministrului sănătăţii publice.

[ link extern ]
Puteti proceda la schimbarea medicului de familie sau luati legatura cu Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor care are datele de contact aici:
[ link extern ]
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare cabinet medicina de familie LAURA-ELENA1 LAURA-ELENA1 Buna ziua, As avea o intrebare cu referire la pasii pe care ar trebui sa ii urmez in cazul in care urmeaza sa cumpar lista de pacienti a unui medic de ... (vezi toată discuția)
Transfer praxis medicina de familie radinschipaul radinschipaul Am lucrat cu CIM ca asistenta la un CMI de medicina de familie.Medicul a decedat,dar fiind grav bolnav, cu o luna inainte de a muri,a vindut prin contract la ... (vezi toată discuția)
Preluare praxis medical laura77 laura77 Buna ziua. Am si eu o nelamurire. Sunt medic de familie in relatie contractuala cu casa de asigurari judeteana, si intentionez sa plec in strainatate. Am ... (vezi toată discuția)