avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale legislatie referitoare la efectele aplicarii stampilei ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

legislatie referitoare la efectele aplicarii stampilei rotunde pe acte de cate societatile comerciale

Rugamintea mea este sa ma ajutati cu prevederi legale din care sa reiasa efetele aplicarii stampilei rotunde pe acte de catre societatile comerciale. Am un litigiu care a fost castigat de partea adversa intrucat a depus la dosar un proces verbal semnat de societatea pe care o reprezint pe care exista o stampila dreptunghiulara. Am contestat efectele acelui proces verbal, avand in vedere si faptul ca nu a fost semnat de catre reprezentantii legali ai societaii si nu s-a aplicat stampila rotunda, insa instanta de fond nu a luat in considerare apararile. Sper ca la recurs sa pot intoarce situatia in favoarea clientului pe care il reprezint.
Orice mentiune legala preferitoare la stampila rotunda, imi va fi extrem de utila.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Lulica , utilizator 09:33, 14 Ianuarie 2012
Problema este ca nu exista asemenea legislatie. Am tot discutat aici pe forum despre asta.
Cred ca trebuie sa va ganditi la alt motiv.
stampila nu mai are importanta pe care o avea in trecut...documentele sunt valabile si fara aplicarea acesteia. Ceea ce puteti face, este sa demonstrati ca semnatura de pe documente nu este a reprezentantului legal al firmei si astfel ele sunt nule.
Semnatura este a unuia dintre salariati. A semnat un proce verbal de punere in functiune a unor utilaje achizitionate si a aplicat o stampila dreptunghiulara, care se aplica pe anumite documente in sectie ( ca de exemplu bonuri de consum...)
Desi am contestat acesta semnatura, ca nefiind una care sa antreneze juridic societatea, prezentand o decizie interna cu componenta unei comisii care trebuia sa semneze procesul verbal de punere in functiune, instanta a considerat ca procesul verbal este valabil fiind semnat de catre seful de sectie. Si asa ..platim niste penalitati..pe nedrept desi nu s-a facut punerea in functiune a utilajelor...ci doar au fost montate
Am invocat si articole din Legea societatilor comerciale privind administrarea si reprezentarea societatilor comerciale...dar fara rezultat....

Am sa mai insist cu modul de reprezentare si administrare al societatilor comerciale.
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 12 Ianuarie 2012
Georgeta Anghel (Rusu), Avocat
Daca in actul de infiintare al societatii (statut) este prevazut ca actele emanate de societate trebuie sa poarte amprenta stampilei alaturi de o semnatura autorizata atunci utilizarea unei stampile este obligatorie.
Ca "norme de aplicare" a articolului respectiv din statut, prin firma ar fi bine sa existe si un inventar cu numarul si semnele distincte ale stampilelor, cine raspunde de ele si care sunt actele care se semneaza cu o anumita stamplia.
Parerea mea este ca atunci cand, de exemplu, in firma apare un contract cu semnatura si stampila portarului, atunci in mod sigur acel contract ar trebui sa fie nul.
In cazul dvs. ar trebui consultat contractul de livrare/ montare/ punere in functiune. Poate undeva pe acolo se prevad ceva date privitor la cine ce si cum semneaza.
Ultima modificare: Vineri, 13 Ianuarie 2012
Lulica, utilizator
bioenergeta a scris:

Am sa mai insist cu modul de reprezentare si administrare al societatilor comerciale.
Multumesc


Nu cred ca aveti vre-o sansa cu strategia acesta. Incercati cu fisa postului, sefului de sectie. Asta in caz ca exista. Cu toate ca actualmente este obligatorie.

Aratati ca si-a depasit atributiunile de serviciu, drept urmare pv-ul este lovit de nulitate.


Si,mai aveti sanse cu, modul de receptie al lucrarii, daca s-a specificat cum se va face si de catre cine, in contractul semnat.
In caz ca nu este specificata modalitatea de receptie si de catre cine, sunteti buni de plata.

Si singurul lucru ce il puteti face, este sa imputati paguba sefului de sectie.

Din pacate instanta are dreptate, fiindca dvs ati spus ca, seful de sectie :a semnat un PV de punere in functiune, a utilajului. Nu doar de montare.
Iar acest lucru arata ca partea cealalta si-a indeplinit obligatiile contractuale.

De obicei in astfel de contracte, cei care monteaza utilajele, mai asigura si mentenanta in viitor. Fiindca spuneti ca s-a facut doar montarea, solicitati si dvs penalitati pentru lipsa functionarii.

Dar, repet, daca toate aceste lucruri sunt trecute in contract.

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare dragos u dragos u va rog sa-mi dati un sfat in urmatoarea problema: am un contract v-c cu o firma pentru un utilaj. Am contractul semnat si stampilat, iar procesul verbal de ... (vezi toată discuția)
Stampila societatii mariamem mariamem Buna ziua. Cate modele de stampile poate avea o societate intr-o singura perioada de timp. Eu stiam ca una singura, nu doua feluri de stampila. Astept ... (vezi toată discuția)
Stampila asociatiei severinvlad severinvlad La mine in bloc toate documentele Asociatiei, atat chitantierele cat si contractele, listele de plata sau statele de plata etc. poarta o singura stampila: cea ... (vezi toată discuția)