avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale legislatie referitoare la efectele aplicarii stampilei ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

legislatie referitoare la efectele aplicarii stampilei rotunde pe acte de cate societatile comerciale

Rugamintea mea este sa ma ajutati cu prevederi legale din care sa reiasa efetele aplicarii stampilei rotunde pe acte de catre societatile comerciale. Am un litigiu care a fost castigat de partea adversa intrucat a depus la dosar un proces verbal semnat de societatea pe care o reprezint pe care exista o stampila dreptunghiulara. Am contestat efectele acelui proces verbal, avand in vedere si faptul ca nu a fost semnat de catre reprezentantii legali ai societaii si nu s-a aplicat stampila rotunda, insa instanta de fond nu a luat in considerare apararile. Sper ca la recurs sa pot intoarce situatia in favoarea clientului pe care il reprezint.
Orice mentiune legala preferitoare la stampila rotunda, imi va fi extrem de utila.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Lulica , utilizator 09:33, 14 Ianuarie 2012
In Romania, general acceptat este semnatura si stampila rotunda. Stampila dreptunghiulara este pentru acte intene(receptii, conformitate) Fiecare soc. trebuie sa aibe un exemplar martor cu ampretele stampilelor utilizate si persoana care poseda ampreta respectiva. Documentul semnat si stampilat in discutie, reprezinta un act intern si..intermediar. Ca sa fie valabil, ar fi trebuit sa aibe o semnatura de conformitate a conducatorului unitatii, peste care s-a pus stampila rotunda (nr. 1 sau 2).
Quartila a scris:
...Incercati cu fisa postului, sefului de sectie. Asta in caz ca exista. Cu toate ca actualmente este obligatorie.

Aratati ca si-a depasit atributiunile de serviciu, drept urmare pv-ul este lovit de nulitate...

Asta tine de "bucataria" interna a firmei. O terta parte nu are de unde sa stie ce atributiuni are o anumita persoana si nici nu poate raspunde pentru depasirea atributiunilor acesteia. In situatia de fata ar trebui ca acela care a semnat (fara a avea dreptul) sa fie tras la raspundere, adica sa plateasca respectivele penalitati.

Nu trebuie vazute decat prevederile contractului si demonstrat ca acestia nu le-au respectat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare dragos u dragos u va rog sa-mi dati un sfat in urmatoarea problema: am un contract v-c cu o firma pentru un utilaj. Am contractul semnat si stampilat, iar procesul verbal de ... (vezi toată discuția)
Stampila societatii mariamem mariamem Buna ziua. Cate modele de stampile poate avea o societate intr-o singura perioada de timp. Eu stiam ca una singura, nu doua feluri de stampila. Astept ... (vezi toată discuția)
Stampila asociatiei severinvlad severinvlad La mine in bloc toate documentele Asociatiei, atat chitantierele cat si contractele, listele de plata sau statele de plata etc. poarta o singura stampila: cea ... (vezi toată discuția)