avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract vanzare cumparare

va rog sa-mi dati un sfat in urmatoarea problema:
am un contract v-c cu o firma pentru un utilaj. Am contractul semnat si stampilat, iar procesul verbal de punere in functiune si de predare primire a utilajului doar semnat.
Acum ei m-au dat in judecata pentru rezolutiunea contractului, sustinand ca utilajul nu a fost pus in funtiune(deci eu nu mi-am indeplinit ac.obligatie) pt.ca nu ar exista p-vb. semnat si stampilat.
Cert e ca reprezentantul lor (care nu a avut delegatie, dar am sustinut ca avea aprobarea tacita a societatii pt. ca nu ar fi semnat contractul si primit utilajul altfel) mi-a semnat p-v-ul pe masina , inainte sa plece, dupa ce am facut verificarea si a incarcat utilajul in masina, plecand cu al doilea ex. de p-v semnat si stampilat doar de mine, spunand ca o sa-lsemneze la sediul lui.

Cum pot contracara eu sustinerea lor, cum ma pot apara in instanta ca nu am pv stampilat. Semnatura se vede fff clar ca e aceeasi.
mai nou sustin ca nu e indeplinita cond. multiplului ex. pt acte sub semnatura privata. Dar faptul ca ei au depus al doilea ex., semnat doar de mine,nu atesta faptul ca actul a fost in 2 ex. dar ei sunt de rea credinta si nu si-au mai semnat exemplarul lor?

va multumesc fff mult.mi-ar fi de ajutor o parere.

alte detalii: in contract se precizeaza clar ca receptia se face la mine -vanzator; mi-au acceptat factura; mi-au dat file cec ca plata...
singura lor sustinere e ca utilajul trebuia pus in funtiune la ei si ca nu functioneaza. dar m-au sesizat dupa 3 saptamani abia.
Cel mai recent răspuns: madalyna , utilizator 08:27, 21 Februarie 2006
daca nu e prea tarziu, solicita si proba cu martori (interogatoriu) si cheama-l martor pe cel care ti-a ridicat utilajul si caruia i-ai dat exemplarul 2 de pv..El va raspunde instantei daca utilajul a fost sau nu pus in functiune precum va si confirma ca ai facut in 2 ex procesul verbal(asta trebuie sa scrie si in pv,in cate ex s-a intocmit) In plus te poti servi si de alti martori pt aflarea adevarului.
ps:
1.depune in instanta exemplarul tau de pv semnat si stampilat de ambele parti;
2.daca in contract scrie ca punerea in functiune se face la vanzator ,atunci nu ai de ce sa-ti faci probleme.Le poti desfiinta usor pretentiile ca neintemeiate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie referitoare la efectele aplicarii stampilei rotunde pe acte de cate societatile comerciale Georgeta Anghel (Rusu) Georgeta Anghel (Rusu) Rugamintea mea este sa ma ajutati cu prevederi legale din care sa reiasa efetele aplicarii stampilei rotunde pe acte de catre societatile comerciale. Am un ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare utilaj second hand!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dragos u dragos u am nevoie de o parere in urm. speta: firma mea a vandut catre firma x un utilaj second-hand. sa- incheiat contract - cu plata in 10 rate, riscul trecea la ... (vezi toată discuția)
Martor asistent in pv podaraurel podaraurel Este valabila declaratia unui martor asistent in instanta daca in pv de constatare apare numai numele fara alte date si nici nu semneaza pv ? (vezi toată discuția)