va rog sa-mi dati un sfat in urmatoarea problema:
am un contract v-c cu o firma pentru un utilaj. Am contractul semnat si stampilat, iar procesul verbal de punere in functiune si de predare primire a utilajului doar semnat.
Acum ei m-au dat in judecata pentru rezolutiunea contractului, sustinand ca utilajul nu a fost pus in funtiune(deci eu nu mi-am indeplinit ac.obligatie) pt.ca nu ar exista p-vb. semnat si stampilat.
Cert e ca reprezentantul lor (care nu a avut delegatie, dar am sustinut ca avea aprobarea tacita a societatii pt. ca nu ar fi semnat contractul si primit utilajul altfel) mi-a semnat p-v-ul pe masina , inainte sa plece, dupa ce am facut verificarea si a incarcat utilajul in masina, plecand cu al doilea ex. de p-v semnat si stampilat doar de mine, spunand ca o sa-lsemneze la sediul lui.
Cum pot contracara eu sustinerea lor, cum ma pot apara in instanta ca nu am pv stampilat. Semnatura se vede fff clar ca e aceeasi.
mai nou sustin ca nu e indeplinita cond. multiplului ex. pt acte sub semnatura privata. Dar faptul ca ei au depus al doilea ex., semnat doar de mine,nu atesta faptul ca actul a fost in 2 ex. dar ei sunt de rea credinta si nu si-au mai semnat exemplarul lor?
va multumesc fff mult.mi-ar fi de ajutor o parere.
alte detalii: in contract se precizeaza clar ca receptia se face la mine -vanzator; mi-au acceptat factura; mi-au dat file cec ca plata...
singura lor sustinere e ca utilajul trebuia pus in funtiune la ei si ca nu functioneaza. dar m-au sesizat dupa 3 saptamani abia.
daca nu e prea tarziu, solicita si proba cu martori (interogatoriu) si cheama-l martor pe cel care ti-a ridicat utilajul si caruia i-ai dat exemplarul 2 de pv..El va raspunde instantei daca utilajul a fost sau nu pus in functiune precum va si confirma ca ai facut in 2 ex procesul verbal(asta trebuie sa scrie si in pv,in cate ex s-a intocmit) In plus te poti servi si de alti martori pt aflarea adevarului.
ps:
1.depune in instanta exemplarul tau de pv semnat si stampilat de ambele parti;
2.daca in contract scrie ca punerea in functiune se face la vanzator ,atunci nu ai de ce sa-ti faci probleme.Le poti desfiinta usor pretentiile ca neintemeiate.