avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Martor asistent in pv
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Martor asistent in pv

Este valabila declaratia unui martor asistent in instanta daca in pv de constatare apare numai numele fara alte date si nici nu semneaza pv ?
Cel mai recent răspuns: podaraurel , utilizator 18:18, 12 Noiembrie 2009
In cadrul procesului, judecatorul este cel care apreciaza probele, deci inclusiv valabilitatea declaratiei martorului cu pricina.
Daca sunteti interesat, putei sublinia instantei ca declaratia cu pricina este partinitoare (evident martorul este in relatii apropiate cu agentul constatator, din moment ce a fost gasit si fara sa aiba adresa in pv, si din moment ce a venit martor fara sa fi semnat pv. ).
Oricum, cu sau fara declaraia respectiva in instanta, pv este tot nul, caci semnatura martorului tot lipseste de pe el, indiferent ce face si ce zice martorul acum. Acest motiv de nulitate a pv nu poate fi acoperit retroactiv, prin declaratie in fata instantei.
O.G.2/2001:

Art. 19. - (1) Procesul-verbal se semneaza pe fiecare pagina de agentul constatator si de contravenient. In cazul in care contravenientul nu se afla de fata, refuza sau nu poate sa semneze, agentul constatator va face mentiune despre aceste imprejurari, care trebuie sa fie confirmate de cel putin un martor. In acest caz procesul-verbal va cuprinde si datele personale din actul de identitate al martorului si semnatura acestuia.

martorul asistent poate fi propus sa depuna marturie in instanta, dar in situatia in care nu a asistat la momentul comiterii si constatarea contraventiei retinute de ag.constatator, el nu va putea decat sa declare ori ca persoana sanctionata nu a fost de fata la intocmirea p-verbal ori a refuzat sa semneze. O.G 2/2001 prevede expres ca doar in astfel de situatii este necesara prezenta unui martor asistent, iar in lipsa unuia se vor face mentiuni despre aceste imprejurari...

Toate cele bune !!!
O sa descriu un pic mai detailat: am fost oprit pt trecere pe rosu (mentionez ca era galben ) cand a scris pv la rubrica martor asistent a trcut un nume la intebarea mea de ce este un nume acolo a zis ca este colegul sau cu care era in masina(atunci nu stiam ca un coleg al agentului nu are voie sa fie martor asistent si am zis ce e ok) mentionez ca nu a fost oprita alta masina am facut contestatie iar la prima infatisare la dosar apare o declaratie a persoanei cu numele din pv care declara ca era intr-o masina in spatele meu si a vazut ca am trecut pe rosu .Se poate declara nula declaratia martorului daca in pv nu apare decat un nume (desi exista rubrica unde trebuie trecut cnp si semnatra martorului asistent)
Declaratia respectiva nu are nici o valoare in instanta.
Nu se poate declara nula declaratia in sine, insa se poate solicita instantei sa nu o aiba in vedere la solutionarea cauzei. De altfel, nici nu poate sa aiba valoare de proba o declaratie extrajudiciara.
Din ce descrieti, declaratia aia este o aiureala, pe care a scris-o insusi agentul constatator, sub niste date false care nu corespund unei persoane reale.
Repet: interesul dvs. este ca pv sa fie declarat nul pentru ca de pe el lipseste semnatura martorului, declaratia data de cine stie cine in afara procesului nu ar trebui sa va preocupe.

Dvs. ati semnat pv?
sa inteleg ca declaratia nu a fost data in fata instantei ci este o declaratie olografa depusa la dosar de reprez.politiei...in opinia mea instanta nu ar trebui sa tina seama de acea declaratie, mai ales daca persoana care a semnat-o este colegul cu care se afla ag.constatator in masina, dar cred ca instanta de judecata va cita persoana respectiva pt a vedea daca si sub juramant isi mentine cele inscrise in declaratia in cauza....

dvs aveti martori care sa sustina varianta dvs ca ati trecut pe galben, nu pe rosu...!!?

Alte discuții în legătură

Intrebare C.Geta C.Geta buna ziua,as vrea sa ma lamuriti si pe mine cu ceva.in urma cu doua luni sotul meu a gasit in parcare suportul de la placuta de inmatriculare rput.si-a ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - legea nr. 61/1991 r4oulduke r4oulduke Buna ziua, Ma intereseaza in ce masura pot contesta o amenda de 800 ron pe care o consider primita fara motiv. Ce s-a intamplat, pe scurt: Eram oprit cu ... (vezi toată discuția)
Proces verbal circulatie Brasoveanu Florin Brasoveanu Florin Bună seara,un proces vb fără adresa ,cnp,seria buletin a martorului se poate anula în instanță. Mi s-a luat permisul azi ora 8,pt un pieton,care a ... (vezi toată discuția)