avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Martor asistent in pv
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Martor asistent in pv

Este valabila declaratia unui martor asistent in instanta daca in pv de constatare apare numai numele fara alte date si nici nu semneaza pv ?
Cel mai recent răspuns: podaraurel , utilizator 18:18, 12 Noiembrie 2009
am cerut judecatorului anularea din lipsa cnp si semnatura a martorului asistent dar a spus ca il va cita pe martor sa vada ce are de spus si acesta
daca pote fi declarat nul nu iteleg de ce a mai fost citat
este o oarecare diferenta intre "nul" si "anulabil".
A declara/constata nul nu este acelasi lucru cu a anula, din punct de vedere juridic:
Nul este p-v inocmit cu incalcarea cerintelor imperative enuntate de lege, anulabil este p-v intcmit cu incalcarea unor cerinte care nu sunt imperative, daca s-a produs o vatamare a intereselor dvs.

Pv in cazul dvs. pare anulabil.
Judecatorul este dator sa se manifeste activ pentru aflarea adevarului, si poate de aceea audiaza pe martorul asistent.
Nu va faceti griji, audierea martorului nu inseamna ca procesul este valabil - judecatorul se va pronunta la final, prin hotarare.
intelega deci ca exista sanse ca declaratia martorului (care probabil era la televizor in momentul care se complecta pv si nu la fata locului) sa fie luata in considerare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare C.Geta C.Geta buna ziua,as vrea sa ma lamuriti si pe mine cu ceva.in urma cu doua luni sotul meu a gasit in parcare suportul de la placuta de inmatriculare rput.si-a ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - legea nr. 61/1991 r4oulduke r4oulduke Buna ziua, Ma intereseaza in ce masura pot contesta o amenda de 800 ron pe care o consider primita fara motiv. Ce s-a intamplat, pe scurt: Eram oprit cu ... (vezi toată discuția)
Proces verbal circulatie Brasoveanu Florin Brasoveanu Florin Bună seara,un proces vb fără adresa ,cnp,seria buletin a martorului se poate anula în instanță. Mi s-a luat permisul azi ora 8,pt un pieton,care a ... (vezi toată discuția)