avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... vanzare cumparare utilaj second ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

vanzare cumparare utilaj second hand!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

am nevoie de o parere in urm. speta:
firma mea a vandut catre firma x un utilaj second-hand.
sa- incheiat contract - cu plata in 10 rate, riscul trecea la cupmarator la predarea bunului; dupa pv de punere in functiune si predare primire, vz nu mai avea nici o raspundere.

s-a incheiat si pv de punere in functiune si predare primirein acre am specificat ca am pus utilajul in fct, ca mergea la parametii normali, ca am facut instructajul de folosire si ca l-am predat.

la cca 2 sapt. vz imi aduce utilajul inapoi, nu-l primesc, si imi face adresa ca nu mi-am indeplinit oblig, ca nu l-am instruit, ca i-am dat produs nesigur cf lg. 245/2004, ca am incalcat legea respectiva, ca ma fac vinovat de inselaciune, ca considera contr. rezolvit de plin drept.

ce parere aveti in cazul unui litigiu are sanse sa castige? ce sa-i raspund?

mentionez ca la semnarea contr a venit un director din partea firmei, iar pv ilam doar semnat de acesta nu si stampilat pt. ca a plecat in mare graba cu utilajul.

multumesc.
Cel mai recent răspuns: Costel DRAGOMIR , Avocat 15:10, 23 Noiembrie 2005
In primul rand trebuie foarte bine studiat contractul de vanzare - cumparare si anexele sale ce fac parte integranta din acesta . Daca s-a stipulat in mod expres ca riscul trece la cumparator din momentul predarii si punerii in functiune a utilajului atunci , nu aveti prea mari probleme decat ca , trebuie sa va aparati in conditiile in care va cheama in judecata .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare dragos u dragos u va rog sa-mi dati un sfat in urmatoarea problema: am un contract v-c cu o firma pentru un utilaj. Am contractul semnat si stampilat, iar procesul verbal de ... (vezi toată discuția)
Receptie apartament in imobil nou dupa achitarea pretului FlorinSI FlorinSI Buna ziua. Pe 29 mai trebuie sa semnez contractul de v/c al unui apartament in imobil nou. Dezvoltatorul propune ( ca asa practica) sa faca predarea ... (vezi toată discuția)
Posibilitate returnare motostivuitior - persoana juridica AndreiBogdanG AndreiBogdanG Buna ziua, Am achizitionat un motostivuitor second hand de la o firma din judetul Mures si a venit cu defecte grave de functionare inca din prima zi. ... (vezi toată discuția)