avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1153 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Decizia nr. 26 din 14.11.2011 a Inaltei Curti de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Decizia nr. 26 din 14.11.2011 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie

Buna ziua
S a publicar decizia 26 din 14/11/2011 in monitorul oficial ,deci a intrat in vigoare.am fost la primărie pentru a intreba cum putem beneficia de aceasta decizie(se referă la acordarea de ajutor de creștere pentru cei care au copii gemeni si. Nu au luat indemnizatie decat pentru un copil) si cei de administrația socială nu știau nimic,zicandu mi k dacă vreau bani ar trebui sa i dam in judecată .acum eu mă gândesc ca dacă o lege e in vigoare de ce trebuie sa i mai dau in judecată ? Va rog frumos dacă puteți sa mă ajutati cu un răspuns .Multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexedragos , utilizator 18:24, 13 Ianuarie 2012
1. Asa este, trebuie sa apelati la instanta de judecata.

2. Referitor la Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Ministerul Muncii, printr-un comunicat de presa, din 19.11.2011, spune urmatoarele:

"Mamele care au nascut dupa 17 iunie 2009 au primit si primesc indemnizatia suplimentara pentru cresterea copiilor din sarcina gemelara, de tripleti sau multipleti, prin aplicarea corespunzatoare a legii in vigoare si nu este necesar niciun fel de demers in instanta.

Mamele care au nascut inainte de 17 iunie 2009 vor primi retroactiv indemnizatia suplimentara pentru cresterea copiilor din sarcina gemelara, de tripleti sau multipleti, conform deciziei ICCJ numai in baza unei decizii in Instanta cu caracter individual.

In conformitate cu principiul separatiei puterilor in stat, ICCJ decide asupra interpretarii si aplicarii unitare a Legii de catre toate instantele de judecata din tara. In consecinta, decizia ICCJ nu are efecte asupra partilor .

Guvernul are obligatia de a pune in aplicare hotararile judecatoresti definitive si irevocabile care stabilesc drepturi individuale, emise dupa publicarea in Monitorul Oficial a deciziei ICCJ nr.26 din 14 noiembrie 2011."


Ultima modificare: Joi, 12 Ianuarie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Buna ziua
Va Multumesc foarte mult pentru răspunsul acordat. Deci singura șansa e sa i dam in judecată . Credeți ca sunt șanse de câștig ? Fetele noastre sunt născute pe 12/04/2006 au 5.8 luni. Dacă decizia este retroactiva din 01 /01/2006 eu cred ca am avea șanse . Va Multumesc foarte mult si astept cu nerăbdare răspunsul de la dumneavoastră
1. Daca nu veti apela la instanta de judecata sigur nu veti castiga.
2. Daca incercati aveti o sansa.
3. Eu cred ca instanta o sa va dea dreptate avand in vedere tocmai Decizia ICCJ.
Va Multumesc foarte foarte mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru cresterea copiilor retroactiv (gemeni) marinescumsilvia marinescumsilvia M-ar interesa daca as putea sa demarez actele pentru indemnizatie retroactiv gemeni,nascuti in 4.05.2008.Nu stiu ce-i cu prescriptia de 3 ani desi eu am o ... (vezi toată discuția)
Cãi extraordinare de atac vektor vektor in urma,, Decizia ICCJ privind acordarea indemnizatiei pentru cresterea copiilor gemeni, tripleti sau multipleti vizeaza mamele care au nascut inainte de 17 ... (vezi toată discuția)
Un alt proces pentru indemnizatie ccc pentru sarcina gemelara SILVIA HORVATH SILVIA HORVATH Ma numesc Juravete Lacramioara, si la data de 21.11.2006, am nascut 2 fetite gemene cu handicap; In baza dosarului depus la Primaria Timisoara, am primit ... (vezi toată discuția)