avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Un alt proces pentru indemnizatie CCC pentru sarcina ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Un alt proces pentru indemnizatie CCC pentru sarcina gemelara

Ma numesc Juravete Lacramioara, si la data de 21.11.2006, am nascut 2 fetite gemene cu handicap; In baza dosarului depus la Primaria Timisoara, am primit Indemnizatia de crestere a copiilor doar pentru un copil;
Am actionat in instanta de judecata, pentru dreptul de a primi indemnizatie si pentru al doilea copil, prin S.C. 183/03.2010,la prima instanta am castigat dreptul, iar la recursul declansat de AJPS Timis am pierdut dreptul, printro sentinta irevocabila;
In anul 2012, vazand Decizia Inaltei curti de Justitie ne,26/2011, am decis sa redeschid o actiune judecatoreasca pentru dreptul cuvenit ca indemnizatie de crestere pentru al doilea copil;
Am depus la Tribunalul Timisoara, o cerere de chemare in judecata a AJPIS Timis, acestia au depus intimpinare prin care solicita instantei :
admiterea exceptiei de inadmisabilitate a actiunii si admiterea exceptiei de lucru judecat,
Ce sanse reale am in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 03:46, 9 Februarie 2012
Cred ca se vor respinge ambele exceptii ... Mamele care au născut înainte de 17 iunie 2009 vor primi retroactiv indemnizaţia suplimentară pentru creşterea copiilor din sarcină gemelară, de tripleţi sau multipleţi, conform deciziei ICCJ numai în baza unei decizii în instanţă cu caracter individual.
Parerea mea este ca sansele sa castigati procesul sunt nule. Chiar daca exista o decizie a ICCJ pronuntata intr-un RIL, asta nu poate avea ca efect abrogarea art. 166 Cod procedura civila si art. 1201 din vechiul Cod civil, prevedere ce este inca in vigoare.

O cerere de chemare in judecata nu poate fi solutionata in mod definitiv decat o singura data, prin urmare nu mai puteti repune in discutie dreptul dvs. intr-un alt litigiu. Acesta este unul din efectele puterii de lucru judecat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru cresterea copiilor retroactiv (gemeni) marinescumsilvia marinescumsilvia M-ar interesa daca as putea sa demarez actele pentru indemnizatie retroactiv gemeni,nascuti in 4.05.2008.Nu stiu ce-i cu prescriptia de 3 ani desi eu am o ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului ptr. gemeni ( retroactiv ) nicoleta001 nicoleta001 BUNA ZIUA . As dori sa stiu daca se mai poate recupera indemnizatia de crestere a copilului aferenta celui de al doilea copil dintr-o sarcina gemelara .Mai ... (vezi toată discuția)
Decizia nr. 26 din 14.11.2011 a inaltei curti de casatie si justitie Alexedragos Alexedragos Buna ziua S a publicar decizia 26 din 14/11/2011 in monitorul oficial ,deci a intrat in vigoare.am fost la primărie pentru a intreba cum putem beneficia de ... (vezi toată discuția)