avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cãi extraordinare de atac
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cãi extraordinare de atac

in urma,, Decizia ICCJ privind acordarea indemnizatiei pentru cresterea copiilor gemeni, tripleti sau multipleti vizeaza mamele care au nascut inainte de 17 iunie 2009, care pot obtine retroactiv indemnizatia suplimentara in baza unei actiuni individuale in instanta, precizeaza Ministerul Muncii, citat de Mediafax. Inalta Curte de Casatie si Justitie a hotarat irevocabil ca indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se acorda pentru fiecare nou-nascut dintr-o sarcina gemelara, de tripleti sau multipleti.,,
am inaintat o cerere catre ajpis bistrita care mi-a raspuns evident cu un raspuns. am contactat un avocat, am inaintat in instanta la bistrita, care mi-a dat castig de cauza.
ajpis a facut recurs la curtea de apel CLUJ, iar in data de 14 martie 2013 am avut sedinta.
majoritatea judecatorilor au admis recursul celor de la ajpis.
va rog sa-mi spuneti ce as mai putea face.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:21, 18 Martie 2013
Din pacate nu prea mai aveti ce cale sa urmati in dreptul intern. Deciziile instantelor sunt impartite, unele dau castig de cauza, altele nu.

Singura sansa ar putea fi CEDO.
Nu cred ca CEDO este o solutie in acest caz .. nu vad care este dreptul fundamental prevazut de Conventia Europeana a Drepturilor Omului incalcat de statul roman in solutionarea litigiului .. CEDO nu este o instanţă de apel împotriva instanţelor naţionale şi nu poate anula sau modifica deciziile lor.
Discriminare pe motiv de nastere, pe Protocolul 1 la Conventie. Oricum inegalitatea de tratament exista in mod clar.
Protocolul 1 la Conventie nu se refera la discriminare ....Ori de câte ori o problemă de discriminare are legătură cu unul dintre domeniile reglementate de un drept CEDO, Curtea Europeana a Drepturilor Omului va analiza plângerile care invocă încălcarea articolului 14 din conventie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru cresterea copiilor retroactiv (gemeni) marinescumsilvia marinescumsilvia M-ar interesa daca as putea sa demarez actele pentru indemnizatie retroactiv gemeni,nascuti in 4.05.2008.Nu stiu ce-i cu prescriptia de 3 ani desi eu am o ... (vezi toată discuția)
Decizia nr. 26 din 14.11.2011 a inaltei curti de casatie si justitie Alexedragos Alexedragos Buna ziua S a publicar decizia 26 din 14/11/2011 in monitorul oficial ,deci a intrat in vigoare.am fost la primărie pentru a intreba cum putem beneficia de ... (vezi toată discuția)
Un alt proces pentru indemnizatie ccc pentru sarcina gemelara SILVIA HORVATH SILVIA HORVATH Ma numesc Juravete Lacramioara, si la data de 21.11.2006, am nascut 2 fetite gemene cu handicap; In baza dosarului depus la Primaria Timisoara, am primit ... (vezi toată discuția)